Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Πολύ κοντά σε αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά το θρίλερ στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών παιδιών φαίνεται πως είναι οι αρμόδιες Αρχές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη, καθώς θα υπάρξουν νέες εξελίξεις

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Γιατί μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας εστάλησαν στο ειδικό εργαστήριο του ΑΠΘ για περαιτέρω εξέταση. Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, ο λόγος γι αυτό είναι «γιατί το εργαστήριο αυτό είναι από τα ελάχιστα στη χώρα που έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτού του τύπου τις αναλύσεις. (…) Ένα από τα θέματα που έχουν παίξει ρόλο σε αυτή την υπόθεση είναι εάν έχουν παίξει ρόλο, είτε ηθελημένα, είτε ακούσια, φαρμακευτικές ουσίες».

Η ίδια επεσήμανε πως «ο συνήθης χρόνος ανάλυσης βιολογικών υγρών ως προς την παρουσία φαρμακευτικών ουσιών, συνήθως παίρνει από μία εβδομάδα, έως ένα μήνα. Εξαρτάται το τι ψάχνουμε». Συνέχισε τονίζοντας πως «οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στην αγωγή που έχει συνταγογραφηθεί στο κορίτσι προφανώς δεν πρέπει να βρεθεί».

«Αυτοί οι ανεξήγητοι θάνατοι (…) είναι περιπτώσεις που θέλουν εξειδικευμένη ανάλυση για να βρουν τις αιτίες θανάτου», συνέχισε η κ. Σαρδέλη και τόνισε: «Τίποτα στην ιατρική δεν είναι απίθανο να συμβεί. Αλλά έχει δοθεί τόση μεγάλη δημοσιότητα που πραγματικά οι συνάδελφοι ψάχνουν τα πάντα. Κάνω λίστες φαρμάκου και ψάχνω να δω τι θα μπορούσε να βρεθεί».

Οι αντικρουόμενες διαρροές, τα χαμένα ευρήματα και οι εξελίξεις

Η διαφορετική «διαρροή» πληροφοριών σε σχέση με τις «ενδείξεις» στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, μπερδεύουν ακόμη την πολύκροτη αυτή ιστορία με τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

Το περιβάλλον του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη δήλωνε ότι «δεν υπάρχει εύρημα στις τοξικολογικές ωστόσο αυτές θα επαληθευθούν», ενώ άλλοι κύκλοι ξεκαθαρίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως «έχει βρεθεί ουσία» η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αιτία θανάτου της 9χρονης.

Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση ερευνούν, πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πελοπόννησος. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια εικόνα για όλα όσα συνέβησαν, περιμένουν όμως επίσημα τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Συγχρόνως, εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά πέθαναν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο που θα μπορούσε να συμβάλει στο «δέσιμο» της ιστορίας. Ωστόσο, δεν μπορούν να μην λάβουν υπ’ όψιν τους τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Δεν έχει κληθεί ο Ηλιάδης

Ο εισαγγελέας για να ασκήσει ποινική δίωξη θα πρέπει να στηριχτεί στα ιατρικά πορίσματα,στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, ενώ οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών θα δώσουν στοιχεία για να υπάρξει κάποιος ύποπτος ή ύποπτοι. Ωστόσο, μέχρι σήμερα γιατροί από την Πάτρα δεν έχουν καταθέσει.

Άγνωστο για ποιον λόγο δεν έχει ζητηθεί και η κατάθεση από τον γιατρό Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τα πως το παιδί κατέληξε να αγωνίζεται για την ζωή του στην ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο και τα τηλεφωνήματα που έγιναν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τα οποία είναι δύο και όχι ένα!

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «για τους δύο πρώτους θανάτους οι ίδιοι οι γονείς έχουν φροντίσει να δώσουν όλα τα επιστημονικά δεδομένα στη δημοσιότητα και αυτά κρίναμε. Με αυτά προκύπτει ότι ένα σημαντικό ενδεχόμενο για το τι έχει συμβεί σε αυτά τα παιδιά είναι το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, το οποίο σημαίνει αποστέρηση οξυγόνου. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στον ιατρικό φάκελο του πρώτου παιδιού τονίζοντας ότι «έχουμε το ευτύχημα να έχουμε ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό από την ίδια τη μάνα. Μέσα στην αγωνία της και τις συνεντεύξεις της έχει περιγράψει ακριβώς τη στιγμή του θανάτου των παιδιών της».

Από την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αναφέρει ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν έχει εντοπιστεί κάποια ξένη ουσία στον οργανισμό της ωστόσο η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως.

Θεωρείται πάντως δεδομένο πως θα υπάρχουν άμεσα εξελίξεις, που θα δρομολογηθούν σε συνεργασία με την Εισαγγελία της Πάτρας που διέταξε την προκαταρκτική έρευνα.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ και Έθνος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λέων: Έτσι συνδέονται μεταξύ τους οι θάνατοι των τριών παιδιών στην Πάτρα (VIDEO)

Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών

 Πάτρα: «Οι κακώσεις στη Μαλένα έγιναν από τον δράστη, κατά την πίεση με την παλάμη του»

Πάτρα: Σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Α. Νικολούλη για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η ιατροδικαστική έκθεση για την Τζωρτζίνα δίνει απαντήσεις (VIDEO)

Κατερινόπουλος: Στην Πάτρα έχουμε 100% έγκλημα με περισσότερους από έναν δράστες

 Πάτρα: «Κλειδί» στην υπόθεση οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν μετά το θάνατο της Ίριδας» (VIDEO)

Γ. Καλλιακμάνης για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Περιμένουμε τα πορίσματα, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει (VIDEO)

Πάτρα-Αναλύτρια λόγου: Η μητέρα δεν εκφράζει απολύτως κανένα συναίσθημα (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Για την ώρα ξέρουμε από τι δεν πέθαναν», λέει ο Γρηγόρης Λέων

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και οι βλάβες που προκάλεσαν (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο Κατερινόπουλος μιλάει για “έγκλημα του αιώνα” και προβλέπει συλλήψεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top