Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο (VIDEO)

Πάτρα: Καθαρό το ξεχασμένο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο (VIDEO)

Όλα τα ξεχασμένα δείγματα αίματος της Τζωρτζίνας, που άρχισαν να ξεπηδούν από τα νοσοκομεία, στάλθηκαν για ανάλυση και ιδού τα αποτελέσματα. Κεταμίνη πουθενά.

Δεν βρέθηκε κεταμίνη στα παλιά φιαλίδια

Σε κανένα από τα οκτώ φιαλίδια, που η 18η ανακρίτρια είχε ζητήσει να ελεγχθούν για να εξακριβωθεί αν υπήρξε χορήγηση και σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της.

«Ήρθαν τα αποτελέσματα και δείχνουν πως δεν χορηγήθηκε καμία ουσία» είπε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Πρώτο και πιο κρίσιμο το -ξεχασμένο σε ψυγείο- φιαλίδιο του Καραμανδάνειου. Είναι το δείγμα που πήραν οι γιατροί στις 8 Απριλίου 2021, λίγες ώρες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο και το πρώτο της επεισόδιο, μέσα στη νύχτα, στο σπίτι, όπως το είχε περιγράψει η Πισπιρίγκου.

Οι γιατροί απεγνωσμένοι δεν μπορούν να βρουν τι έχει και παίρνουν δείγμα αίματος για να κάνουν εξετάσεις. Ένα χρόνο μετά, αυτό το δείγμα που εντοπίζεται ξεχασμένο στο ψυγείο, βγαίνει καθαρό, χωρίς ίχνος κεταμίνης, με τους ειδικούς να διατηρούν μια επιφύλαξη για το αποτέλεσμα.

«Δεν είναι θέμα παλαιότητας, είναι θέμα συντήρησης κανονικά και αν ήταν ορός ή πλάσμα. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα ως προς τον χρόνο» εξήγησε η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη.

Οι εξετάσεις που βγήκαν μόλις προχτές είναι πεντακάθαρες με την υποσημείωση όμως ότι:

Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν υποδηλώνει απαραίτητα και τη μη λήψη κάποιου φαρμάκου ή άλλης χημικής ουσίας. Η μη ανίχνευση της τυχόν ληφθείσας ουσίας μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια (το είδος του δείγματος, τη ληφθείσα μικρή δόση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη λήψη της ουσίας ως τη δειγματοληψία, τις συνθήκες δειγματοληψίας και τη διαθέσιμη μεθοδολογία).

Τι βρέθηκε στα φιαλίδια Ωνασείου και Αγλαΐα Κυριακού

Η ομάδα του Νίκου Ράικου εξέτασε και τα φιαλίδια που είχαν φυλαχτεί από το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού που επίσης δεν βρέθηκε κεταμίνη.

Και στις δύο τοξικολογικές βρέθηκαν μόνο τα φάρμακα που δόθηκαν και περιλήφθηκαν στον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας όπως Διαζεπάμη, Μιδαζολάμη και αντιεπιληπτικά.

«Σίγουρα δίνει πληροφορίες ως προς την εγκυρότητα ανεύρεσης της φαρμακευτικής ουσίας αφού διασταυρώνεται με τον ιατρικό φάκελο της μικρής» αναφέρει η ιατροδικαστής.

Τα δείγματα λαμβάνονταν κάθε φορά που το παιδί εμφάνιζε σπασμούς αλλά σε κανένα από αυτά –ούτε καν προπαραμονή και παραμονή του θανάτου- δεν εντοπίστηκε κεταμίνη.

Πως θα κινηθεί η υπερασπιστική γραμμή

Αυτά τα ευρήματα κλονίζουν τα σενάρια που ήθελαν την Ρούλα Πισπιρίγκου να δηλητηριάζει σταδιακά την 9χρονη κόρη της, προκαλώντας έτσι τα επεισόδια.

«Ακούστηκε ότι όχι μόνο δολοφονήθηκε από την μάνα αλλά και βασανίστηκε σταδιακά με χορήγηση ουσιών. Έχουμε ιστορικό καρδιολογικών επεισοδίων το οποίο δεν μπορεί να αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια και δεν μπορεί να εξηγηθεί» είπε ο Όθων Παπαδόπουλος.

Άγνωστο παραμένει πάντως γιατί ακόμα δεν έχει ζητηθεί και η ανάλυση των τριχών της Τζωρτζίνας που είχαν ληφθεί λίγο πριν οδηγηθεί στην ΜΕΘ Πατρών τον Απρίλιο του 2021.

Νέα αποκάλυψη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Mega και η Ευφροσύνη Κυριαζή. Η διευθύντρια της Παιδιατρικής Παίδων αποκαλύπτει στην κατάθεση της πως ήδη από τον Ιανουάριο του 2022, έβρισκε ανεξήγητους τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Πληροφορήθηκα από τους γονείς για το ιστορικό των δύο προηγούμενων παιδιών που είχαν πεθάνει, το πρώτο από την ηπατική ανεπάρκεια, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το οποίο δεν εξηγούσε, κατά την άποψή μου, τον θάνατο του παιδιού. Αυτό το λέω γιατί δεν γίνεται να πεθαίνει ένα παιδί ξαφνικά από ηπατική ανεπάρκεια. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας πληροφορήθηκα ότι πέθανε αιφνίδια στο σπίτι και ότι στην νεκροτομή βρέθηκε αγενεσία φλεβόκομβου, το οποίο επίσης μας προβλημάτισε, εμένα και τους υπόλοιπους ιατρούς της ομάδας, σαν αιτία θανάτου» αναφέρει η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων.

Δυσεξήγητη όμως της φάνηκε και η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας που την άφησε τετραπληγική.

«Για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας η μητέρα μου είπε ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο, επειδή το βράδυ εμφάνισε ένα επεισόδιο στο σπίτι, κατά τον ύπνο του, που το παιδί ξαφνικά άρχισε να τρέμει. Στην ερώτηση μου, αν το παιδί είχε χάσει και τις αισθήσεις του, είπε: «όχι, ήταν σαν μια εικόνα πανικού». Από τα λεγόμενα της μητέρας δεν μπόρεσα να εξηγήσω ούτε την ανακοπή της Τζωρτζίνας, ούτε τους θανάτους των προηγούμενων παιδιών. Εντύπωση μου έκανε ότι η μητέρα ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη με όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε» συμπληρώνει.

Οι γιατροί θα παρατηρήσουν μόνο ταχυκαρδία στην Τζωρτζίνα με την Ρούλα Πισπιρίγκου να τους διαβεβαιώνει πως θα ακολουθήσει και βραδυκαρδία.

«Μετά το δεύτερο ή τρίτο επεισόδιο, παρατηρήσαμε ότι στα επεισόδια είδαμε μόνο ταχυκαρδία και όχι βραδυκαρδία. Η μητέρα μας είπε: “το μεγάλο επεισόδιο με βραδυκαρδία δεν το έχει κάνει ακόμα, θα δείτε”».

Όπως υποστηρίζει στην κατάθεση της, κανείς δεν μπορούσε να αποκλείσει πως τα επεισόδια στα οποία μόνο η μητέρα ήταν παρούσα μπορούσαν να προέρχονται από την εγκεφαλοπάθεια της μικρής.

«Η Γεωργία ήταν ένα παιδί με βαριά εγκεφαλοπάθεια. Δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε ότι τα επεισόδια προέρχονται λόγω της εγκεφαλοπάθειας. Βέβαια, μετά την πολύωρη καταγραφή ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, δεν αποδείχθηκε ότι πρόκειται για επεισόδια σπασμών» λένε οι γιατροί.

Την δική τους βαρύτητα θα έχουν οι καταθέσεις 20 γιατρών από το Ρίο που ακόμα δεν έχουν κληθεί καθώς έζησαν την 9χρονη το κρίσιμο εκείνο διάστημα πριν μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού.

«Η κεταμίνη έχει μια γρήγορη κάθαρση από το αίμα. Παίζει τεράστιο ρόλο ποια στιγμή ελήφθησαν τα δείγματα αίματος που αναλύθηκαν εκ των υστέρων» εξήγησε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Επισήμανε πως εάν δεν έχει δοθεί μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό, υπάρχει πιθανότητα μέσα σε μία ώρα να έχει καταλήξει στα ούρα.

Πρόσθεσε πως ορθώς ο κ. Μπουζιάνης ζήτησε τη λήψη τριχών από την Τζωρτζίνα καθώς είναι το μόνο υλικό που μπορεί να μας «πάει πίσω στον χρόνο».

Αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας, ο ιατροδικαστής δήλωσε επιφυλακτικός σχετικά με την ασφυξία ως αιτία θανάτου, σε αντίθεση με την Ίριδα που θεωρείται η πιο πιθανή αιτία θανάτου.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: «Πιστεύω ότι η Ρούλα σκότωσε τη Τζωρτζίνα» λέει ο Μ. Δασκαλάκης (VIDEO)

Πάτρα: Τι είπε στην κατάθεσή του ο Μάνος Δασκαλάκης (VIDEO)

Πάτρα: «Όχι» από την ανακρίτρια στην Πισπιρίγκου για επανεξέταση της κεταμίνης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top