Πάτρα: «Κλειδί» στην υπόθεση οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Πάτρα: «Κλειδί» στην υπόθεση οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας (VIDEO)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας. Για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε στο «Τι λες τώρα!» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Αυτό που έχουμε ξεκάθαρα είναι οι δύο πρώτες εκθέσεις, ιατροδικαστικές, τοξικολογικές και ιστολογικές. Αυτό το έχουμε στη δημοσιότητα, το έχουν οι συνάδελφοι, τις επαναξιολογούν και σύντομα θα έρθει το τελικό πόρισμα», είπε ο κ. Λέων.

«Οι ιατροδικαστές δεν λειτουργούμε με τηλεοπτικούς όρους. Για εμάς το σύντομα είναι οι επόμενες ημέρες, λίγες ή πολλές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε απαντήσεις με βεβαιότητα και όχι να δημιουργούμε ερωτηματικά. Θέλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εξετάσεις έδειξαν πως δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα που να μπορούν να δώσουν μία αιτία θανάτου.

«Δεν έχουμε κάποια νόσο εντοπισμένη από την οποία να κατέληξε, άρα πάμε σε εξωγενή αίτια. Αυτό έχω καταλάβει μέχρι στιγμής», εξήγησε ο κ. Λέων.

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος», μίλησε στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» και δήλωσε πως αξιόπιστη πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθαρές, ωστόσο υπάρχει ρητή εντολή να γίνει μία επαλήθευση του αποτελέσματος, με τον κ. Λέων να εξηγεί:

«Αυτό σημαίνει ότι δεν βρίσκουμε ούτε φάρμακα διαφορετικά από αυτά που ήταν φαρμακευτική αγωγή, αλλά ούτε επίπεδα φαρμάκων διαφορετικά από αυτές που θα ήταν οι θεραπευτικές συγκεντρώσεις και είχαν χορηγηθεί στο παιδί που ήταν νοσηλευόμενο».

Παράλληλα, ο κ. Λέων θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση, καθώς πολλά είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις εκ μέρους του κ. Μπουζιάνη, του αρμόδιο ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

«Δεν έχω ακούσει μία φορά τον κ. Μπουζιάνη να κάνει δήλωση με το πρόσωπό του και τη φωνή του σε δημοσιογράφους. Βλέπω καρτέλες, βλέπω το ένα, βλέπω το άλλο. Εάν ο κ. Μπουζιάνης κρίνει ότι αποδίδονται σωστά τα λεγόμενά του προφανώς θα πρέπει να παρέμβει ο ίδιος. Σεβαστείτε ότι είναι μία σοβαρή διαδικασία σε εξέλιξη. Είναι ιατροδικαστική διερεύνηση που μπορεί να είναι μία υπόθεση που θα συζητάμε για πολύ καιρό… Το ότι δεν έχουμε πληροφορίες είναι ένα θέμα, όμως το να έχουμε αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες είναι μεγαλύτερο θέμα. Δεν θέλω να ειπωθεί ότι ο κ. Μπουζιάνης τότε μας είπε αυτό και τότε μας είπε κάτι άλλο. Θα μιλήσει με την έκθεσή του και θα μιλήσει σωστά», είπε.

«Είδα τον δικηγόρο της μάνας να αναλύει τον ασφυκτικό θάνατο και να προαναγγέλει ευρήματα»

«Φωτιές» άναψε η δήλωση του δικηγόρου της μητέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος δήλωσε ότι ο Γρηγόρης Λέων είναι πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρίας του.

«Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία για κάποιους που έχουν κάνει μία επιλογή», είπε αρχικά ο κ. Λέων.

«Έχουμε μπερδέψει κάποια πράγματα και πρέπει να βάλουμε κάποια όρια και κυρίως να αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του καθενός. Ένας δικηγόρος, ακόμα και να έχει ακούσει κάποια σεμινάρια, ουσιαστικά τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας οφείλει να τον γνωρίζει. Όσοι βγαίνουμε κατά καιρούς να σχολιάζουμε θέματα της επικαιρότητας που άπτονται της ειδικότητάς μας οφείλουμε να το κάνουμε βάσει του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και βάσει κανόνων. Ένας δικηγόρος οφείλει να το γνωρίζει. Είδα τον δικηγόρο της μάνας να αναλύει τον ασφυκτικό θάνατο και να προαναγγέλει ευρήματα», σχολίασε.

«Οι συνεντεύξεις της μητέρας μάς βοηθούν πολύ για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί»

Ο κ. Λέων τόνισε πως εκείνο που βοήθησε πολύ την έρευνα ήταν η συνέντευξη που έδωσε η μητέρα των κοριτσιών.

«Η οικογένεια μοίρασε δύο δελτία τύπου με τις αιτίες θανάτου. Όταν υπήρξαν αυτά τα δύο δελτία τύπου ανέλυαν λεπτομερώς τις αιτίες θανάτου. Επίσης, από τη μεριά της οικογένειας, και καλώς έκανε η μητέρα, είναι ότι ουσιαστικά έδωσε και τηλεοπτική συνέντευξη και μάλιστα πολύ μεγάλη, όπου μεταξύ άλλων μας περιέγραψε τις στιγμές που καταλήγουν τα μικρά παιδιά. Αυτό για εμάς είναι ένα πολύτιμο στοιχείο», είπε.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι γιατροί δεν μπορούν να έχουν καμία πληροφορία όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει με αιφνίδιο τρόπο σε ένα σπίτι χωρίς να υπάρχει κάποιος τριγύρω. Ωστόσο, όταν υπάρχει κάποιος δίπλα στο άτομο που φεύγει από τη ζωή είναι πολύ σημαντικό, καθώς θα είναι σε θέση να περιγράψει τα τελευταία λεπτά του θανόντα.

Πηγή: MEGA 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα φοβόταν μετά το θάνατο της Ίριδας» (VIDEO)

Γ. Καλλιακμάνης για νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Περιμένουμε τα πορίσματα, εκτός αν έρθει κάποιος και ομολογήσει (VIDEO)

Πάτρα-Αναλύτρια λόγου: Η μητέρα δεν εκφράζει απολύτως κανένα συναίσθημα (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Για την ώρα ξέρουμε από τι δεν πέθαναν», λέει ο Γρηγόρης Λέων

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στο μικροσκόπιο οι ουσίες που έπαιρνε η Τζωρτζίνα και οι βλάβες που προκάλεσαν (VIDEO)

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο Κατερινόπουλος μιλάει για “έγκλημα του αιώνα” και προβλέπει συλλήψεις

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top