Πάτρα: Πώς ο Ηλιάδης ανατρέπει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου (VIDEO)

Πάτρα: Πώς ο Ηλιάδης ανατρέπει την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου (VIDEO)

O διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με για την κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα.

Ο κ. Ηλιάδης μιλώντας στο MEGA, δήλωσε πως, «Τα φάρμακα που έχει αναφέρει ο δικηγόρος αφορούν δοσολογίες που περιγράφονται στο διάγραμμα επειγόντων φαρμάκων της μονάδας και δεν αφορούν σε φάρμακα που έλαβε η ασθενής. Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά αυστηρά σε θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 και για τη διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα κατά την προσπάθεια διάσωσης του εγκεφάλου της από το κυτταροτοξικό οίδημα π0ου δημιούργησε η καρδιακή ανακοπή».

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους Εντατικολόγους Παίδων στον χώρο της ΜΕΘ. Μετά την χρήση η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη μέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται στον χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», συνέχισε.

«Η συνταγογράφηση της κεταμίνης γίνεται πάντα ονομαστικά και αφορά αποκλειστικά τον συγκεκριμένο ασθενή. Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει δεν αφορά φάρμακα που έλαβε η Τζωρτζίνα, αλλά είναι καρτέλες που τοποθετήθηκαν στο κρεβάτι της ασθενούς τις ημέρες που πρωτομπήκε στην μονάδα, και δεν αφορούν συνταγογράφηση», κατέληξε.

«Η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο στη φαρέτρα αναισθησιολόγων και εντατικολόγων»

«Η κεταμίνη χρησιμοποιείται τόσο στο χώρο του χειρουργείου όταν χρειάζεται, όσο και στη ΜΕΘ. Χρησιμοποιείται είτε για να καταστείλει έναν ασθενή για να διασωληνωθεί, είτε για να κρατήσουμε σε καταστολή έναν ασθενή, σε δόσεις που διατηρούν τις ζωτικές του λειτουργίες. Είναι ένα φάρμακο στη φαρέτρα αναισθησιολόγων και εντατικολόγων», σημείωσε η κ. Μπούσουλα.

«Τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή καταγράφονται με απόλυτη λεπτομέρεια. Ένα φάρμακο που χορηγείται 15 ημέρες πριν, μεταβολίζεται. Δε γίνεται να πήρε κάποιος πριν ένα μήνα ένα φάρμακο και να μην το έχει μεταβολήσει ακόμα», πρόσθεσε.

«Στη Τζωρτζίνα βρέθηκε η δραστική ουσία της κεταμίνης. Είτε προέρχεται από κτηνιατρικής χρήσης φάρμακα, είτε από παρεμπόριο είτε από την ιατρική, η δραστική ουσία είναι η ίδια», ανέφερε από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

«Όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή»

«Στην ενδοφλέβια χορήγηση της κεταμίνης, η δοσολογία είναι 1-2 ml ανά χιλιόγραμμο βάρους. Στη Τζωρτζίνα μιλάμε για μια τεράστια δόση που χορηγήθηκε στο παιδί. Ακόμα και όσοι τη χορηγούμε όταν χρειάζεται, είμαστε σε εγρήγορση για τις παρενέργειές της, και την υποξαιμία. Όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», εξήγησε η Μαρία Μπούσουλα.

«Δεν υπήρξε ατυχηματική χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα»

«Οι παρενέργειες παρουσιάζονται σε χρόνια χορήγηση της κεταμίνης. Ο κάθε οργανισμός που θα λάβει το φάρμακο αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Μία ομάδα ανακοπής όταν καλείται να αντιμετωπίσει έναν ασθενή είναι μια εξειδικευμένη ομάδα με διακριτούς ρόλους. Σε όλες τις περιπτώσεις, αυτή η ομάδα λειτουργεί υπό συνθήκες πίεσης. Το να χορηγηθεί κάτι από ατύχημα είναι πολύ σπάνιο, έως μηδενικό. Ακόμα και να έγινε χορήγηση από ατύχημα, η υπολογιζόμενη δόση για να φτάσουμε σε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές, είναι πάρα πολλές αμπούλες. Η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το θέμα», τόνισε η ίδια.

«Η ουσία χορηγήθηκε πριν το χρόνο της ανακοπής»

«Η δραστική ουσία βρέθηκε και στα ούρα του παιδιού. Η ουσία χορηγήθηκε πριν το χρόνο της ανακοπής. Ο μεταβολισμός, όσο έγινε, δείχνει ότι η χορήγηση προηγήθηκε προ του χρόνου της καρδιακής ανακοπής», τόνισε ο κ. Τσαντίρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Ο Απ. Λύτρας μιλάει για τρομερά λάθη στην υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά – Τί λέει για την κεταμίνη (VIDEO)

Πάτρα: Οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς έστειλαν εξώδικο σε Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη (VIDEO)

Πάτρα: «Τόσα χρόνια τη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν την είδα ποτέ» – Συγκλονίζει η μαρτυρία υπαλλήλου του κοιμητηρίου (VIDEO)

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η Ρούλα είναι εκνευρισμένη με τα όσα λέγονται στα ΜΜΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top