ΠΕΔ-ΚΜ: Βράβευσε τους «ήρωες» της ζωής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΠΕΔ-ΚΜ: Βράβευσε τους «ήρωες» της ζωής (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τους αφανείς ήρωες της κοινωνίας, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα κοινά και στην αυτοδιοίκηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βράβευσε σήμερα η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

«Τιμούμε σήμερα τρεις ανθρώπους για την πολύ σημαντική τους προσφορά, που αποτελούν παράδειγμα ζωής, το οποίο εκπέμπουν με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως είναι αθέατοι από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά παράγουν ουσιαστικότατο έργο και αυτό τιμούμε σήμερα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Βραβείο έλαβε ο πατέρας Αθηναγόρας που δημιούργησε τον «Φάρο του κόσμου», το κέντρο προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως. Ο πατέρας Αθηναγόρας εξέφρασε την ευχή ο «Φάρος του κόσμου» να συνεχίζει να φωτίζει τον δρόμο των ξεχασμένων παιδιών, αλλά και τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον όλοι θα δουν περισσότερα πράγματα από αυτά τα παιδιά. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση θα δοθεί στον «Φάρο» συμβολική οικονομική στήριξη ύψους 5.000 ευρώ.

Τιμητική πλακέτα δόθηκε και στον απόφοιτο πλέον του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, καθώς είχε απορριφθεί το 2014 από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ επειδή ήταν τυφλός, αλλά τελικά έγινε δεκτός και διέπρεψε στις σπουδές του. Την πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό του ο πατέρας του, Σωτήρης Κουμτζής, καθώς ο ίδιος θα βρίσκεται στη Γερμανία, όπου εκπονεί το διδακτορικό του με υποτροφία.

Ο κ. Κουμτζής τόνισε πως ο Αργύρης άνοιξε το δρόμο προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα άτομα με αναπηρία και ευχαρίστησε όλους για την υποστήριξη, καθώς και την οικονομική ενίσχυση των 2.000 ευρώ που συμβολικά έδωσε η ΠΕΔ-ΚΜ.

Τέλος, τιμήθηκε ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος της Βόρειας Ελλάδας, ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, ο οποίος υπηρέτησε επί 38 συνεχόμενα χρόνια τον δήμο Καλαμαριάς, από το 1981 μέχρι και τον περασμένο Αύγουστο, οπότε αποφάσισε να αποστρατευτεί.

Ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια έκανε έναν μικρό απολογισμό της συμμετοχής του στα κοινά τονίζοντας ότι η προσφορά του στην αυτοδιοίκηση σταδιακά μεταβλήθηκε σε έρωτα και τρόπο ζωής.

Πριν από τη βράβευση τελέστηκε αγιασμός από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, ο οποίος παρότρυνε τους δημάρχους να συνεχίσουν ενωμένοι για το καλό του τόπου.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με το φλουρί να κερδίζει ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος του δ.σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, Χρήστος Ζησάκος, στον οποίο δωρίστηκε μία εικόνα της Παναγιάς. Τυχερός δήμος φέτος ήταν η Αλμωπία, στην οποία έτυχε κατόπιν κλήρωσης χρηματική ενίσχυση ύψους 5.000 ευρώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top