Χιλιάδες νήπια σε δομές εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας

Χιλιάδες νήπια σε δομές εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας

Την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία, εκτός ενός Δήμου που αιτήθηκε την εξαίρεση, ανακοίνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά από προσπάθεια πολλών μηνών, όλα τα νήπια και προνήπια της Κεντρικής Μακεδονίας απορροφήθηκαν από τις υφιστάμενες δομές.

Περίπου 9.000 νήπια και προνήπια στους δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Κορδελιού-Ευόσμου, και συνολικά περί τις 27.000 σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται στις δομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγιναν αγωνιώδεις και συγκλονιστικές προσπάθειες για να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της Κεντρικής Μακεδονίας δωρεάν δημόσια εκπαίδευση και να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης.

Η ΠΔΕ ευχαριστεί ΥΠΑΙΘ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για την αμέριστη συμβολή του στον αγώνα αυτό, όλους τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας και τους συνεργάτες τους, καθώς και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη στήριξη που παρείχαν, την άριστη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν υπερβάλλοντας εαυτούς, για την υλοποίηση του απίστευτα μεγάλου αυτού εγχειρήματος.

Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε όλα τα νήπια και προνήπια να συμπεριληφθούν στις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης και να στεγαστούν προσωρινά σε κατάλληλες αίθουσες μέχρι την οριστική διάθεση των επιπλέον απαιτούμενων αιθουσών εκ μέρους των αρμοδίων Δήμων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ