Κρήτη: Επισκευή στέγης ανηλίκων

Κρήτη: Επισκευή στέγης ανηλίκων

Σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σύμβαση προϋπολογισμού 100.000 περίπου ευρώ για την αποκατάσταση του κτηρίου στέγης ανηλίκων Ηρακλείου.

Την σύμβαση για την «Αποκατάσταση του κτηρίου στέγης ανηλίκων Ηρακλείου» με προϋπολογισμό 96.905 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το κτήριο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Ηρακλείου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , στεγάζει 16 ανήλικα αγόρια, παιδικής και εφηβικής ηλικίας από 8 έως 17 ετών των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε αποδεδειγμένη αδυναμία παροχής της αναγκαίας φροντίδας.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν η Αντιεισαγγελέας Εφετών-Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Γεωργία Δούρου, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τα στελέχη της υπηρεσίας Γιώργος Κανδεράκης, Δήμητρα Τζανάκη και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Γιάννης Λεονταράκης.

Το κτήριο έχει υποστεί φθορές τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά και κρίνεται αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των φθορών ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω φθορά του.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα στοιχεία παρέμβασης στο κτήριο:

-Αντικατάσταση Θερμοϋγρομόνωσης
-Επισκευή της κεραμοσκεπής που υπάρχει σε τμήμα του δώματος.
-Επισκευή των υποστυλωμάτων τα όποια παρουσιάζουν εκτεταμένες ρωγμές λόγω της διάβρωσης του σιδηρού οπλισμού .
-Αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων στα λουτρά τα οποία παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες με παράλληλη επέμβαση στις επενδύσεις των πλακιδίων.
-Αντικατάσταση κατεστραμμένων θερμαντικών σωμάτων τα οποία δεν λειτουργούν.
-Αντικατάσταση κατεστραμμένων ειδών υγιεινής .
-Αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με νέους λαμπτήρες φωτισμού led.
-Αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεως με νέους λαμπτήρες φωτισμού led .
-Προσθήκη ηλιακών συλλεκτών και boiler για επαρκή κάλυψη των αναγκών του κτηρίου σε ζεστό νερό.
-Επισκευή των εξωτερικών κλιμάκων και αντικατάσταση των φθαρμένων επενδύσεων.
-Επισκευή των εξωτερικών πεζοδρομίων περιμετρικά του κτηρίου τα οποία παρουσιάζουν φθορές και είναι η αιτία εισροής υδάτων στο υπόγειο.
-Συντήρηση εξωτερικών σιδηρών κατασκευών (εξώστες, σκάλα κινδύνου, στέγαστρα εξωστών), ώστε να σταματήσει η οξείδωση τους).
-Ανακαίνιση χρωμάτων εξωτερικά και εσωτερικά του κτηρίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ