Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακή Ημερίδα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακή Ημερίδα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών

Η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου-Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου), υλοποιούν την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου και ώρα 15:00-17:30, την 1η Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα «Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών: Εμπειρικά Δεδομένα και Πρακτικές Παρέμβασης», στα πλαίσια των 16 ημερών δράσης της Περιφέρειας Κρήτης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία».

Στην ημερίδα αυτή συμμετέχουν καθηγητές Πανεπιστημίου, στελέχη δομών υποστήριξης γυναικών, καθώς επίσης και μέλη και συνεργάτες της ΠΕΠΙΣ Κρήτης και της Δ.ΕΠ.ΙΣ Ηρακλείου. Την ημερίδα θα χαιρετήσουν, η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη.

Η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνεργασία στη διοργάνωση της 1ης Διαδικτυακής Ημερίδας, στην οποία στοχεύουμε πρωτίστως να αναδειχτεί πως η βία κατά των γυναικών συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όπως και κάθε μορφή βίας, δεν έχει θέση στην κοινωνία μας».

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Λάμπρο Ν. Βαμβακά: «Η ημερίδα αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕΠΙΣ Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου-Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου. Η ημερίδα προσβλέπει στην ενίσχυση της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε σχέση με τα φαινόμενα βίας που εκδηλώνονται σε βάρος των γυναικών, αλλά και στην κινητοποίηση και ενθάρρυνση των ίδιων των γυναικών να μην αποδέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας, να προβαίνουν στην καταγγελία τέτοιων συμπεριφορών και περιστατικών, αλλά και να αναζητούν ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη και συμβουλευτική στις αρμόδιες υπηρεσίες και τις υπάρχουσες δομές. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και γνώσεις για να δώσουμε ένα τέλος στη βία κατά των γυναικών και να χτίσουμε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού».

Το ευρύ κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει την ημερίδα διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας “zoom” και του συνδέσμου:
https://us02web.zoom.us/j/83166697844?pwd=dEppNk9XcUQ3T3ArKytHanpDN0Ixdz09#success

Επίσης, η ημερίδα θα μεταδοθεί απευθείας από τις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ Ηρακλείου, 97,5 και 105,6.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ