Πέτσας: Δεν θα υπάρξει παρέμβαση σε μισθούς και συντάξεις

Πέτσας: Δεν θα υπάρξει παρέμβαση σε μισθούς και συντάξεις

«Το σχέδιό μας το αξιολογούμε καθημερινά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα εποχικά καταλύματα και σημείωσε ότι αφού ανοίξει η εστίαση, θα αξιολογηθεί η πορεία η πορεία της πανδημίας και μετά το άνοιγμα των εποχικών καταλυμάτων.

Είπε επίσης ότι το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό θα αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα στο τρίπτυχο εργασία-φορολογία-ρευστότητα, και πως σημασία έχει να είναι συνεκτικό σε όλες τις πτυχές του.

«Είμαστε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Όλοι παρακολουθούν την Ελλάδα για το σχέδιό της για τον τουρισμό. Λίγη υπομονή», συμπλήρωσε ενώ αντίστοιχα απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις διμερείς συμφωνίες που θα κάνει η χώρα μας για τον τουρισμό.

Ερωτηθείς για τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυγή και τη θέση του ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει την αξιοπιστία που είχε το δικό του, ο κ. Πέτσας είπε πως «ήταν μια συνέντευξη που αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα την είχε προσέξει κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει να πει κάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες σήμερα». «Αναρωτιόμαστε αν αυτά που λέει τα πιστεύει και ο ίδιος. Αν τα πιστεύει είναι χειρότερο σε σχέση με την εικόνα που έχουν σχηματίσει για αυτόν οι Έλληνες» πρόσθεσε

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα συμβεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως έχουμε επιδείξει ένα πολύ καλό σύστημα έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων. «Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε ότι θα ελέγξουμε πιθανές εστίες», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα τον δημοτικών σχολείων, απάντησε ότι είναι θέμα που θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα από το άνοιγμα λυκείων και γυμνασίων. «Αναλόγως η Επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει», ανέφερε και υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν εφόσον είναι καθοδική η πορεία της πανδημίας.

Για το μέτρο της απαγόρευσης σερβιρίσματος αλκοολούχων ποτών στα beach bar και αν θα ισχύσει όλο το καλοκαίρι, είπε ότι είναι θέμα το οποίο θα επαναξιολογηθεί στην πορεία. Εξήγησε ότι είναι μέτρο που τέθηκε προσωρινά στην αρχή για να αποφύγουμε το συνωστισμό. «Οι Έλληνες πέρασαν και αυτό το τεστ υπευθυνότητας με άριστα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τη Θεία Κοινωνία και αν προβληματίζει την κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας απάντησε πως η κυβέρνηση δεν θα σχολιάσει τα ζητήματα της πίστεως και πως η αποτίμηση σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων στις Εκκλησίες είναι θετική.

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση, τόνισε πως είναι αδύνατο να εκτιμήσει κανείς πόση θα είναι η ύφεση φέτος και η ανάκαμψη του χρόνου. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποσοστά», είπε και τόνισε: «Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παρέμβαση που θα θίγει μισθούς και συντάξεις όπως στο παρελθόν».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ