Πέτσας: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από την επίσκεψη Χάφταρ

Πέτσας: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από την επίσκεψη Χάφταρ
Διεθνή, Ελλάδα, Πολιτική   | 20/01/2020 | 16:50

To Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε περιμένει η κυβέρνηση για να δει όλες τις λεπτομέρειες της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο θετικά στοιχεία:

Πρώτον, η επιμονή όλων των συμμετεχόντων σε πολιτική λύση, στη Λιβύη, και δεύτερον η επιμονή τους στο εμπάργκο όπλων.

«Αυτά τα δύο θετικά στοιχεία ελπίζουμε να βρουν το βηματισμό τους. Προαναγγέλθηκαν Επιτροπές, στις οποίες θα συμμετέχουν και χώρες που δεν ήταν στη Διάσκεψη. Είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να δούμε όλες τις λεπτομέρειες. Εμείς, έχουμε κάνει όλες τις προεργασίες που χρειάζεται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κ. Σάρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Επιτροπής, κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Έχουμε πει από την αρχή ότι θέλουμε να συμμετέχουμε σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα, ιδίως όταν αυτά εξελίσσονται στη γειτονιά μας, όπως είναι το θέμα της Λιβύης», ανέφερε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας πως η χώρα μας δεν έχει ποτέ αρνηθεί τις ευθύνες της, όταν χρειάζεται να συμμετάσχει σε μια ειρηνική επίλυση διαφορών.

«Πάντα είμαστε έτοιμοι ν’ αναλάβουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Αλλά πρώτα πρέπει να βάζουμε το άλογο και μετά το κάρο. Σημασία έχει να δούμε το πλαίσιο, στο οποίο θα δρομολογηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση. Γιατί δυστυχώς, υπάρχει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια μία τραγική κατάσταση στη Λιβύη και πρέπει η Ευρώπη -και είναι καλό ότι ξεκίνησε, έστω και από χθες- ν’ αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της για τη γειτονιά της», συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε την Παρασκευή τη δυσφορία του στη Γερμανίδα Καγκελάριο για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η Ελλάδα στη Διάσκεψη.

«Αυτό που έχει σημασία από εδώ και πέρα είναι τι θα κάνουμε. Είναι να έχουμε τη φωνή που απαιτείται για τα εθνικά μας θέματα, αλλά και να βοηθάμε την Ευρώπη να βρει το βηματισμό της. Η Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη, για να μένει απαθής σ’ αυτήν την κατάσταση, που συμβαίνει εδώ και μία δεκαετία στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι δεν συμμετείχαμε όταν ξεκίνησε η διαδικασία το 2015, δεν συμμετείχαμε ούτε το 2017, ενώ η συνάντηση του 2018, στην οποία συμμετείχε ο κ. Τσίπρας, ήταν πρωτοβουλία ιταλική και όχι η πρωτοβουλία που καλούμε σήμερα, ως Διάσκεψη του Βερολίνου.

Ο κ. Πέτσας, είπε επιπλέον, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ενοχλήθηκε από την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα και ενδεχομένως και από τις ευχαριστίες που εξέφρασε για την ελληνική συνδρομή.

«Δεν μας επηρεάζει αυτό. Ο στόχος μας είναι να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του Κοινοτικού Κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας και σ’ αυτό θα επιμείνουμε. Ό,τι και να λέει ο κ. Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος, εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα ως χώρα», υπογράμμισε.

Παράλληλα δήλωσε πως οι κ.κ Μητσοτάκης και Ερντογάν έχουν συναντηθεί δύο φορές και πως όλα τα ζητήματα που θέτει ο κ. Ερντογάν από την πρώτη στιγμή έχουν βρεθεί στο περιθώριο, με τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης και 13ης Δεκεμβρίου, που χαρακτηρίζουν το «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης ως ανυπόστατο, τονίζοντας ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για το Διεθνές Δίκαιο.

«Έχουμε δηλώσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Αυτό έχει φτάσει παντού και πιστεύουμε και στην Τουρκία», τόνισε ο κ. Πέτσας σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση ψύχραιμης αυτοπεποίθησης, πρώτον γιατί έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, δεύτερον τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τρίτον τη δυνατότητα να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

«Είναι μια φράση που δείχνει την αποφασιστικότητά μας. Και το μήνυμα αυτό είναι σαφές και φτάνει παντού. Ο κ. Χάφταρ, πάει ένα βήμα πέρα από την κατάργηση του «μνημονίου» Λιβύης-Τουρκίας. Είναι έτοιμος την επόμενη ημέρα -εφόσον είναι αυτός το αποτέλεσμα της πολιτικής λύσης στη Λιβύη- να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης, πιάνοντας το νήμα από το σημείο που το αφήσαμε το 2010 όταν σταμάτησαν οι κοινές διαπραγματεύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για το μεταναστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τους τέσσερις βασικούς άξονες του μεταναστευτικού και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και σε ό,τι αφορά τις επιστροφές.

«Όταν υπάρχει τόσο μεγάλο βάρος στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, είναι δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε ότι το σχέδιο που εφαρμόζουμε θέλει κάποιο χρονικό διάστημα να αποδώσει καρπούς. Όταν βλέπει κανείς ότι ενισχύουμε τις επιστροφές, αρχίζει να πείθεται ότι όντως υπάρχει αποσυμφόρηση στα Ανατολικά, που είναι βασικό ζητούμενο. Γιατί η αποσυμφόρηση με μεταφορές προς την ενδοχώρα είναι πεπερασμένη, καθώς αφορά μόνο το πρώτο κύμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2020 και δεν θα υπάρξει άλλο. Αλλά όταν βλέπει επιστροφές, καταλαβαίνει ότι κάτι γίνεται. Αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη δυσπιστία, είναι οι άνθρωποι στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, γιατί ίσως δεν πιστεύουν ότι θα γίνουν οι κλειστές δομές και ότι οι ανοιχτές θα κλείσουν. Αλλά αυτή είναι ξεκάθαρη δέσμευσή μας», υπογράμμισε επαναλαμβάνοντας ότι «θα ανοίξουν οι κλειστές και θα κλείσουν οι ανοιχτές άναρχες δομές που υπάρχουν σήμερα».

Για την πρώτη γυναίκα υποψήφια Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου είπε ότι είναι ένας δυνατός συμβολισμός που ακολουθεί μια σειρά άλλων ισχυρών συμβολισμών. «Έχουμε ήδη περάσει σε μια νέα δεκαετία αφήνοντας πίσω μια δεκαετία κρίσης. Μιλάμε για μία νέα εποχή, μια εθνική αναγέννηση. Και τι καλύτερο να συμβολίσει αυτήν την εθνική αναγέννηση από μία γυναίκα. Επομένως, όλα αυτά τα συμβολικά βρίσκουν την έκφρασή τους στο πρόσωπο της κυρίας Σακελλαροπούλου και ευχόμαστε αυτή η ευρεία συναίνεση να εκφραστεί την Τετάρτη το πρωί», συνέχισε σημειώνοντας ότι με την εκλογή της δεν θα διαταχθεί το κυβερνητικό έργο με αλλεπάλληλες ψηφοφορίες.

«Μέσα σε αυτό το έργο, είναι και ο εκλογικός νόμος. Και όπως έχει πει ο πρωθυπουργός, πάμε για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Επιλέγουμε έναν εκλογικό νόμο που να συνδυάζει τη δικαιοσύνη με την κυβερνησιμότητα και καλούμε τα άλλα πολιτικά κόμματα και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση, εφόσον πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναγίνει κυβέρνηση, να το ψηφίσει», συμπλήρωσε.

Για την οικονομία δήλωσε ότι μέσα στους πρώτους μήνες αυτής της χρονιάς, προχωρούμε στη συζήτηση με τους εταίρους μας, ώστε να μειωθεί ο στόχος των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021, όχι από το 2022, και να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερα, κοντά στο 2%.

«Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε κατευθείαν, είτε σταδιακά. Πιστεύουμε ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα και τα συμφέροντα της Ελλάδας και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων δανειστών μας. Γιατί βοηθά την οικονομική ανάπτυξη και όσο μεγαλώνει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερο εισόδημα έχουν οι Έλληνες πολίτες και το κράτος μας για να ξεπληρώσει τα δάνεια που μας έδωσαν οι εταίροι μας από την Ε.Ε», υπογράμμισε.

Είπε επίσης, ότι ήδη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών έχουν δει από τις μισθοδοσίες τους μια αύξηση των χρημάτων που μπαίνουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό, γιατί έχουν μειωθεί ήδη οι φόροι και, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, έρχεται σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης μέσα στο 2020.

«Έρχεται, επίσης, μια δεύτερη φάση μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Είχαμε τη μείωση 22% μεσοσταθμικά το 2019. Θα ακολουθήσει ένα 8% μέσα στο 2020. Αλλά, επίσης πάρα πολύ σημαντικό, είναι ότι αυξάνεται και ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης, που σημαίνει εισοδήματα, ιδίως για τη μεσαία τάξη, που επωφελείται πιο γρήγορα, όπως ήδη γίνεται από την ανάκαμψη της αγοράς κατοικίας, καθώς πολλοί έχουν περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή τους, όπως σπίτια ή κάποια οικόπεδα. Όσο ανεβαίνει η αξία των ακινήτων, τόσο ανεβαίνει και ο πλούτος που έχουν στα χέρια τους. Αλλά και από το γεγονός ότι δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας, ώστε να αυξηθεί το εισόδημα με μόνιμο τρόπο στα νοικοκυριά», ανέφερε.

Τέλος, μιλώντας για τη νέα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, είπε πως είναι μια πολύ καλλιεργημένη γυναίκα και «χαίρομαι πραγματικά, που θα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε καθημερινά για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση τη δική σας και των Ελλήνων».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11:1028/02

Μητσοτάκης: Η «γιαγιά Άλκη» δεν είναι πια εδώ Ελλάδα

11:0528/02

Το τελευταίο αντίο στον Κ. Βουτσά (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Σημαντικά

11:0528/02

Στα …κάγκελα και στα πρόθυρα καταστροφής οι Τουριστικοί Πράκτορες Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Σημαντικά

11:0028/02

«Πρασίνισε» το δημαρχείο Πανοράματος Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

10:5028/02

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας στο Δ. Καλαμαριάς Δήμοι

10:4028/02

Χαριλάου: Σύλληψη 28χρονου που εξαπατούσε πολίτες Θέματα GR Times ,Κοινωνία

10:3028/02

Μουτζούρης: Η χειρονομία μου απηχούσε πλήρως τα συναισθήματα μου Ελλάδα ,Πολιτική

10:2028/02

Boeing 777 με 200 επιβάτες επιστρέφει στη Μόσχα λόγω ρωγμής Διεθνή

10:1028/02

Ψυχραιμία ζητά ο Σταϊκούρας για την πορεία της οικονομίας Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

09:5028/02

Πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Λευκορωσία Διεθνή ,Υγεία

09:3528/02

Κοροναϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

09:3028/02

Θεσ/νίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:2028/02

Μπαράζ διαρρήξεων σε περιοχή της Θεσσαλονίκης Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

09:1528/02

Πέθανε ο κορυφαίος στις μεταμοσχεύσεις γιατρός Ι. Φούζας Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

09:0028/02

Νοσ. Παπαγεωργίου: Ένα Ιατρείο που θεραπεύει τη μνήμη Θέματα GR Times ,Υγεία

08:5928/02

Οδηγός αγροτικού επιχειρεί να πατήσει άνδρες των ΜΑΤ! (ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

08:2428/02

AKP: Η Άγκυρα δεν είναι πλέον σε θέση να ελέγξει τις ροές από Συρία! Διεθνή

08:1028/02

ΗΠΑ: Στήριξη σε Τουρκία -Τι λέει για τους S400 Διεθνή

08:0028/02

ΟΗΕ: Έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ιντλίμπ Διεθνή

07:5028/02

Κοροναϊός: Κλείνει εργοστάσιο η Hyundai στην Ουλσάν Διεθνή

07:4028/02

Ιντλίμπ: Τουλάχιστον 33 Τούρκοι νεκροί σε βομβαρδισμό Διεθνή

07:3328/02

Τέλος εποχής για το ιστορικό Tourist Hotel Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά ,Τουρισμός

07:2028/02

ΠΚΜ: Σε ποια σημεία εκτελούνται εργασίες συντήρησης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1028/02

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:0028/02

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή Κοινωνία ,Σημαντικά

06:0028/02

Η Τουρκία δεν θα εμποδίζει τους πρόσφυγες να περνούν στην Ευρώπη Διεθνή ,Σημαντικά

05:0028/02

Θεσ/νίκη: «Το τελευταίο βαγόνι» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Πολιτισμός

04:3028/02

«Μάστερ και Μαργαρίτα» στο θέατρο Αυλαία Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

04:0028/02

Η Φωνή της Λουντμίλα: Το χρονικό του Τσερνόμπιλ με την Η. Μουκίου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:3028/02

«Guitar Summit» στη Ζώγια Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

03:0028/02

2ος Ρετρό Φιλανθρωπικός Αγώνας Φιλάθλων Αθλητισμός

02:3028/02

Αυτές είναι οι πιο συχνές φαντασιώσεις των γυναικών στο σεξ Διάφορα

02:1528/02

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Άλκη Ζέη Ελλάδα ,Πολιτισμός ,Σημαντικά

02:0028/02

Καρκίνος Μαστού: Το ρόφημα που αυξάνει έως και 80% τον κίνδυνο Υγεία

01:4628/02

Επική νίκη για Ολυμπιακό-Πέταξε την Άρσεναλ και πέρασε στους «16» Αθλητισμός

01:3028/02

Να τι χάνετε όταν τρώτε στο γραφείο μπροστά στην οθόνη Υγεία

01:0028/02

Γιατί πρέπει να κλείσετε το κινητό όταν βγάζετε βόλτα το σκύλο Διάφορα

00:3028/02

Το μεσογειακό υπερτρόφιμο που νικά τη γήρανση Διάφορα

23:5927/02

Κοροναϊός: Παρακολούθηση 8.000 ανθρώπων στην Καλιφόρνια Διεθνή ,Υγεία

23:4527/02

Ιντλίμπ: Νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από αεροπορική επιδρομή Διεθνή

23:3527/02

Κοροναϊος: Ακινητοποιήθηκε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Μακεδονία Θεσσαλονίκη ,Υγεία

23:2527/02

Πρώτη συνάντηση Παυλόπουλου – Σακελλαροπούλου Πολιτική

23:1527/02

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον κυβέρνησης: Ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες Πολιτική

23:0527/02

Πατρινό Καρναβάλι:Εγκρίθηκε η ακύρωση των εκδηλώσεων Ελλάδα ,Κοινωνία

22:5527/02

Κοροναϊός: Αρνητικά τα δείγματα συζύγου και φίλης της 40χρονης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

22:4527/02

Δ. Νάουσας: Ματαίωση των εκδηλώσεων του τριημέρου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:3527/02

Μεγάλη πτώση της Wall Street λόγω κοροναϊού Διεθνή ,Οικονομία

22:2527/02

Κοροναϊός: Οι τελευταίες εξελίξεις Διεθνή ,Υγεία

22:1727/02

Δήμος Θεσ/νικης: Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης για κοροναϊό Δήμοι ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

22:0027/02

Κοροναϊός: Σε σχολική εκδρομή στο Λονδίνο η κόρη της 40χρονης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

21:5327/02

Στις 5 Μαρτίου η έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών Οικονομία

21:5027/02

Κανονικά οι λαϊκές αγορές το Σάββατο και την Καθαρά Δευτέρα Κοινωνία

21:4027/02

ΕΟΔΥ: Που μπορούν να καλούν όσοι μπορεί να έχουν προσβληθεί από κοροναϊό Ελλάδα ,Υγεία

21:3027/02

Σύρος: Ένταση, ξύλο και τραμπουκισμοί στο δημοτικό συμβούλιο Κοινωνία

21:2027/02

Σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη ο Μητσοτάκης Πολιτική

21:0027/02

Φαρμακοβιομήχανοι: Διαβεβαίωση ότι υπάρχουν φάρμακα Ελλάδα ,Υγεία

20:5227/02

To ελληνικό κόσμημα πάει στο Las Vegas Lifestyle ,Επιχειρήσεις

20:5027/02

Κοροναϊός: Σε «καραντίνα» οι μαθητές του 105ου Δημοτικού Σχολείου Κοινωνία ,Υγεία

20:4027/02

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για τα γεγονότα σε Λέσβο και Χιο Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3027/02

Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Πολιτική

20:2027/02

Έως δύο χρόνια φυλακή για παραβάτες απόφασης για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

20:1027/02

Κοροναϊός: Νέο ύποπτο περιστατικό στο Αττικόν Ελλάδα ,Υγεία

20:0027/02

Τουλουπάκη: Ποινικό αδίκημα η διαρροή εγγράφων του FBI Πολιτική

19:5027/02

Κοροναϊός: Πληροφορίες για δύο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή Βουλή ,Ελλάδα ,Σημαντικά

19:4227/02

Θεσ/νικη: Συλλαλητήριο για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο Θέματα GR Times ,Κοινωνία

19:3027/02

Χαρίτσης: Κατηγορεί τον Χρυσοχοΐδη για τις βιαιότητες στα νησιά Πολιτική

19:2027/02

ΠΟΥ: Ολέθριο λάθος να υποθέσουν οι χώρες ότι δεν θα χουν κρούσματα Διεθνή ,Υγεία

19:1027/02

Αυγενάκης: Κανονικά όλοι οι αγώνες το Σαββατοκύριακο Αθλητισμός

19:0027/02

Θεσσαλονίκη: Απολύμανση στη ΧΑΝΘ λόγω κοροναϊού Θεσσαλονίκη

18:5027/02

Γερμανία: Μέτρα για τη «νέα κατάσταση» με τον κοροναϊό Διεθνή ,Υγεία

18:4027/02

ΕΛΑΣ – ΑΣΟΕ: Η ανακοίνωση για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο Κοινωνία

18:3027/02

Χίος: Αστυνομικοί «χούλιγκαν» κυνηγάνε πολίτες (VIDEO) Κοινωνία

18:2027/02

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης: Στη χώρα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας Κοινωνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ