Πέτσας: Έρχονται νέα μέτρα-Κλείνουν χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Πέτσας: Έρχονται νέα μέτρα-Κλείνουν χερσαία σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή

Όπως ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι οι δείκτες θετικότητας παραμένουν σταθεροί παρά το Lockdown. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι πολίτες επιδεικνύουν χαλαρή συμπεριφορά σε πολλές περιοχές της χώρας γι’ αυτό και έρχονται νέα μέτρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου, κλείνει η Κρυσταλλοπηγή, ενώ μένουν ανοιχτά Προμαχώνας και Νυμφαία. Όσοι εισέρχονται στη χώρα πλέον, θα επιβάλλονται και σε pcr αλλά και σε rapid test.

Ακόμη εντατικοποιούνται έλεγχοι τήρησης των μέτρων, γ’ι αυτό το λόγο ενισχύονται οι ελεγκτικές δυνάμεις σε Βόρεια Ελλάδα και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι σε μετακινήσεις αλλά και στους χώρους εργασίας.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε τη σημαντικότητα της τήρησης των μέτρων για να μην καθυστερεί το άνοιγμα της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, ενώ ανήγγειλε την προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr ,ανησυχίες εξέφρασαν οι αρμόδιοι των Ομοσπονδιών Φορτηγών-Αυτοκινητιστών Ελλάδος, καθώς από τη μία υπάρχουν κίνδυνοι να καταρρεύσει το σύστημα τροφοδοσίας της χώρας σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ από την άλλη, το πλήγμα θα είναι βαρύ για την οικονομία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ