Πεζόδρομος Καλαμαριάς: Τα υψηλά ενοίκια διώχνουν καταστήματα…

Πεζόδρομος Καλαμαριάς: Τα υψηλά ενοίκια διώχνουν καταστήματα…

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Συνεχίζει να “χάνει” μαγαζιά ο κεντρικός πεζόδρομος της Καλαμαριάς και μάλιστα στο πιο κεντρικό του τμήμα. Αυξανόμενη είναι στον αντίποδα η κινητικότητα στην οδό Μεταμορφώσεως ενώ συνεχείς είναι οι αλλαγές και στην Πασσαλίδη.

Σε συνέχεια της παύσης λειτουργίας του καταστήματος “Masima” (γύρος, σουβλάκια, burgers κ.ο.κ.) στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (οδός Κομνηνών) που σύμφωνα με σχετική αναγραφή θα επαναλειτουργήσει προσεχώς με νέα διεύθυνση, και του επίσης κενού διπλανού καταστήματος όπου λειτουργούσε η εταιρεία “Mail Boxes etc.”, όπως και του επίσης πρόσφατου λουκέτου σε κατάστημα οπτικών, προ ολίγων μόνο ημερών έκλεισε και το κατάστημα της αλυσίδας αρτοζαχαροπλαστείων “Farina” στον πεζόδρομο, ενώ ξεμίσθωτο παραμένει επί αρκετούς μήνες γωνιακό μαγαζί επίσης στον πεζόδρομο που στέγασε πρότινος για διάστημα μικρότερο του ενός έτους αλυσίδα ξηρών καρπών.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων διατηρούσε στο παρελθόν κατάστημα και στην οδό Μεταμορφώσεως, το οποίο μετά την αποχώρηση της παρέμενε κλειστό για τουλάχιστον ενάμισι χρόνο – σύμφωνα με πληροφορίες λόγω του πολύ ψηλού ενοικίου που ζητούνταν – και επί του παρόντος έχει ξαναμισθωθεί, ανακατασκευάζεται και θα λειτουργήσει προσεχώς ως ζαχαροπλαστείο “Ελενίδης”. Λίγο παραδίπλα ο χώρος που επί δεκαετίες στέγαζε το Παραδοσιακό Καφενείο της Καλαμαριάς ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει ως φαρμακείο, ενώ πρώην φαρμακείο ανακατασκευάζεται και θα λειτουργήσει ως κατάστημα ιταλικού streetfood με το σήμα «Papa Carlo» (Pizzicheria), που έχει παρουσία επίσης στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο κατάστημα της “Farina” στον πεζόδρομο που έκλεισε η εταιρεία δηλώνει ότι θα χαρεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της στα καταστήματά της στην Καλλίδου, στην Πόντου (σ.σ. προφανώς μεταφέρεται στην Πόντου), όπως και σύντομα στο νέο της κατάστημα στην Άνω Τούμπα.

Αυξανόμενα είναι επίσης τους τελευταίους μήνες και τα καταστήματα που είναι κενά στα κάθετα στον κεντρικό πεζόδρομο στενά. Σύμφωνα, δε, με μεσίτες που έχουν πολύχρονη εμπειρία από την κτηματαγορά της Καλαμαριάς οι απώλειες καταστημάτων στο κεντρικό τμήμα του πεζόδρομου οφείλονται στα πολύ υψηλά ενοίκια. “Ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς υποφέρει, μόνο ελάχιστα μαγαζιά πηγαίνουν καλά”, μας επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Τη δική της ευθύνη για την κατάσταση έχει επίσης φυσικά η οικονομική στενότητα του μέσου πολίτη λόγω του πληθωρισμού, ιδιαίτερα του πληθωρισμού στα τρόφιμα, με αποτέλεσμα να έχουν περικοπεί πολλές δαπάνες των νοικοκυριών ακόμα και στον τομέα της εστίασης, εξέλιξη που πλήττει κατά συνέπεια και τα σχετικά καταστήματα.

Στις λίγες θετικές για τον πεζόδρομο εξελίξεις περιλαμβάνεται η λειτουργία καταστήματος από το καλοκαίρι του 2023 της αλυσίδας καλλυντικών “Dust + Cream”, η οποία μετέτρεψε το κατάστημά της στην Πασσαλίδη σε μαγαζί outlet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΑΔΕ: Διήμερο λουκέτο το Σαββατοκύριακο σε γνωστό club της Αθήνας

Συνελήφθη 48χρονος που νόθευε ηλιέλαιο με χημικά-Το έκανε να μοιάζει με ελαιόλαδο

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top