Πιερία: Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Πιερία: Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι μεταξύ των οποίων και η καταβολή χρηματικών εγγυήσεων που φτάνουν μέχρι τις 40.000 ευρώ.

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων που φέρονται ότι διευκόλυναν, έναντι αμοιβής, την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε υποψήφιους οδηγούς που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα που διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού, έναντι αμοιβής. Μεταξύ των εμπλεκομένων είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και διαμεσολαβητές που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία- δωροληψία, ψευδή βεβαίωση κ.α., κατά περίπτωση.

Οι απολογίες ξεκίνησαν την Παρασκευή και συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και η καταβολή χρηματικών εγγυήσεων που φτάνουν μέχρι τις 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Στη δικογραφία που αριθμεί πάνω από 6000 σελίδες, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος δέχτηκε την αρχική πληροφορία για τη δράση εγκληματικής ομάδας που έναντι χρηματικού αντιτίμου 300- 600 ευρώ διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε άτομα που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ