Πιερία – “Μίνι” lock down: Άλλο ένα πλήγμα στην εστίαση

Πιερία – “Μίνι” lock down: Άλλο ένα πλήγμα στην εστίαση

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Νέες αρνητικές επιπτώσεις στην εστίαση, βλέπουν οι επιχειρηματίες του κλάδου στην Κατερίνη, εξαιτίας του “μίνι” lock down που επιβάλλεται στην Πιερία και σε άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες. Τι δηλώνει στο GRTimes, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης.

Με την εστίαση να μετράει ελάχιστους μόλις μήνες ανάκαμψης και με τον τουρισμό να εξακολουθεί να είναι ενεργός, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πιερία χαρακτηρίζουν ως ένα ακόμη πλήγμα, το νέο “κόκκινο” που επιβάλλεται στον νομό τους, γεγονός που σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας από 1.00πμ εως 6.00πμ, αλλά και απαγόρευση της μουσικής για όλο το 24ωρο σε εστίαση – διασκέδαση.

Όπως λέει στο GRTimes o Nίκος Ντούλας, πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης, το νέο τοπικό lock down, θα έχει σίγουρα ακόμα χειρότερες επιπτώσεις στον κλάδο ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε ανακάμψει αρκετά, εξαιτίας και του τουρισμού, με τους επιχειρηματίες να παίρνουν μια μικρή “ανάσα”.

Όπως λέει ο κ. Ντούλας, η Πιερία, αν και με χαμηλότερα πλέον ποσοστά – καθώς είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου – έχει ακόμη τουρισμό, ωστόσο τα κρούσματα έχουν ανέβει αρκετά και ο νομός δεν μπορεί να αποφύγει τα νέα μέτρα.  “Είναι πλήγμα και αυτό. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.  Νομίζω ότι η κυβέρνηση κοιτάζει τα κρούσματα που έχει ο κάθε νομός. Και από  πληροφορίες που έχω, εδώ στον νομό μας έχουν ανέβει αρκετά τα κρούσματα. Τώρα, λαμβάνουν και αυτοί τα μέτρα τους… Όλοι έχουν δίκαιο… Και η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση” λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τονίζει πως ο κλάδος θα αναμένει να δει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και πόσο θα διαρκέσουν τα νέα μέτρα και πως αν συνεχιστούν, σίγουρα θα γίνει κάποιο αίτημα προς την κυβέρνηση για στήριξη της εστίασης.

Διαβάστε επίσης: Βέροια: Η εστίαση «τρώει ξύλο» – Να σταματήσει το μέτρο για τη μουσική

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top