ΠΚΜ: Έρευνα για την αστική κινητικότητα στο πλαίσιο του “REFORM”

ΠΚΜ: Έρευνα για την αστική κινητικότητα στο πλαίσιο του “REFORM”

Έρευνα με θέμα την αστική κινητικότητα διεξάγεται στο πλαίσιο των πρόσθετων δράσεων του έργου REFORM – “Integrated REgional Action Plan For Innovative, Sustainable and LOw CaRbon Mobility”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg Europe 2014-2020 και υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ερωτηματολόγιο αποσκοπεί στη διερεύνηση της επιρροής της πανδημίας COVID-19 στην αστική κινητικότητα. Μέσω του ερωτηματολογίου επιχειρείται να αποτυπωθούν οι μεταβολές στις μετακινήσεις των πολιτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας που διανύουμε. Στόχος της έρευνας είναι η μελέτη και η ανάλυση των αλλαγών αυτών σε σχέση με τις προτάσεις της βιώσιμης αστικής κινητικότητας που πλέον εφαρμόζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις. Η έρευνα είναι ανώνυμη και η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 2-3 λεπτά.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στον ακόλουθο σύνδεσμο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/2af98582-eedc-ee28-c84c-2632b0614336

Στόχος του έργου

Το έργο REFORM στοχεύει, μέσω μιας αμοιβαίας διαδικασίας εκμάθησης, στη βελτίωση των πολιτικών που διέπουν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών, ενισχύοντας τη χρηματοδότηση και τη διάχυση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ/SUMP), ως κύριο όργανο προγραμματισμού που θέτει ως στόχο τη μετάβαση σε ένα μοντέλο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι πρόσθετες δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνουν την κατανόηση των ευκαιριών σχεδιασμού βιώσιμης κινητικότητας που προκύπτουν από τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19 και βασίζονται στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των Περιφερειών από τις περιοχές των εταίρων και μεταξύ των δήμων της ΠΚΜ για τη δημιουργία ή/και την προώθηση μόνιμων βιώσιμων παρεμβάσεων κινητικότητας.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκέπτονται το Κέντρο Υποστήριξης ΣΒΑΚ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ιστοσελίδα https://www.keyp-svak-rcm.imet.gr/ προκειμένου να βρουν δράσεις που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν. Η συμμετοχή όλων των πολιτών εμπλουτίζει το σχεδιασμό των περιφερειακών δράσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Επιστημονικοτεχνικής Υποστήριξης και Υλοποίησης Προγραμμάτων του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την κ. Άννα Πούλιου (τηλέφωνο 2310403078, [email protected]) ή με την υπεύθυνη έργου κ. Λαμπρινή Τσώλη (τηλέφωνο 2310 403008).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Επιβεβαιώθηκαν δύο ενεργά σεισμικά ρήγματα πολύ κοντά στην πόλη

Δήμος Καλαμαριάς: Ρίχνει άγκυρα στο ΕΠΑλΘ το αλιευτικό καταφύγιο

Σπήλαιο Πετραλώνων: Ανοίγει καλοκαίρι του 2023 και σε… ψηφιακή μορφή

Οπαδική Βία – Νέα Μέτρα: «Το πρόβλημα δε λύνεται με την καταστολή», λέει καθηγητής

Ξάνθη – Απόκριες: Οι “βουβές” εκδηλώσεις “ανοίγουν”… παράθυρα αισιοδοξίας στην τοπική οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Λήγει η προθεσμία εξόφλησης – Αναλυτικά τα πρόστιμα

ΥΠΕΞ: Κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η κίνηση για αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από Ρωσία

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top