ΠΚΜ-Film Office: Ύψους 38 εκατ. ευρώ η νέα ταινία «Tin Soldier»

ΠΚΜ-Film Office: Ύψους 38 εκατ. ευρώ η νέα ταινία «Tin Soldier»

Επί 50 μέρες, έως τις 25 Ιουλίου θα διαρκέσουν τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο ηθοποιό Robert De Niro.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τους παραγωγούς της ταινίας “Tin Soldier”, Steven Chasman και Keith Kjarval, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου και ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για τα γυρίσματα της νέας ταινίας και τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν από τις κινηματογραφικές παραγωγές που γυρίζονται στην Κεντρική Μακεδονία. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, υπολογίζεται πως από τις τέσσερις ταινίες που γυρίστηκαν τον τελευταίο χρόνο στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία τα συνολικά έσοδα στην τοπική οικονομία ξεπέρασαν τα 60 εκ. ευρώ.

“Το 80% των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και το 20% στη Δράμα” διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε παρουσία των παραγωγών της ταινίας Tin Soldier.

Τα γυρίσματα που ήδη έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου και θα συνεχιστούν στην ΧΑΝΘ θα πραγματοποιούνται για τις επόμενες 50 μέρες.

“Το ‘Tin Soldier’ είναι η τέταρτη χολιγουντιανή ταινία που γυρίζεται στην περιοχή μας. Πρόκειται για ταινία δράσης, με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα του Hollywood, όπως ο Robert De Niro, ο Jamie Foxx, ο Scott Eastwood και πολλοί άλλοι αστέρες, οι οποίοι θα βρίσκονται στην περιοχή μας για τις επόμενες 50 μέρες, καθώς τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 25 Ιουλίου. Η ταινία θα γυριστεί κατά κύριο λόγο στη Θεσσαλονίκη σε ποσοστό 80% και το υπόλοιπο 20% στη Δράμα. Ο προϋπολογισμός της είναι 38 εκ. ευρώ και γυρίσματα προγραμματίζονται να γίνουν στη ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Φράγμα της Θέρμης, στην περιοχή της Χαλκηδόνας και στα στούντιο της Millennium Media, στη Θέρμη. Κάθε μήνα που περνάει κατακτάμε το στόχο που έχουμε θέσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα οφέλη για την τοπική οικονομία, για τις θέσεις εργασίας, για τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται είναι εξαιρετικά σημαντικά. Έχουμε υπολογίσει ότι και οι τέσσερις κινηματογραφικές παραγωγές που πραγματοποίησαν γυρίσματα στην περιοχή μας έχουν αφήσει στην οικονομία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας περισσότερα από 60 εκ. ευρώ. Οι οπτικοακουστικές παραγωγές συνεπώς είναι μια ανερχόμενη δύναμη ανάπτυξης για την Κεντρική Μακεδονία, ακριβώς όπως το οραματιστήκαμε πριν από τρία χρόνια, όταν δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε πρώτοι στην Ελλάδα το Film Office. Μια δομή που βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια για να γυριστεί μια ταινία στην περιοχή μας. Για τη συγκεκριμένη ταινία αρχίσαμε την προεργασία εδώ και αρκετούς μήνες. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια όχι μόνο να κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία ένα παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών, αλλά και να προβάλλουμε τον τόπο μας μέσα από τις ταινίες, επιτυγχάνοντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή μας”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε παράκληση προς τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τους πολίτες στις άλλες περιοχές που θα γίνουν γυρίσματα, να δείξουν ανοχή, υπομονή και φιλοξενία, διότι τα γυρίσματα αναστατώνουν την καθημερινότητα και δημιουργούν ταλαιπωρία, αλλά όπως είπε “είναι για καλό”. Επίσης, κάλεσε τις υπηρεσίες και τους φορείς, που εμπλέκονται να σταθούν δίπλα στην εταιρία παραγωγής και στους ανθρώπους που γυρίζουν την ταινία, για να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και εντός χρονοδιαγράμματος η παραγωγή.

Η ΧΑΝΘ, το Φράγμα της Θέρμης, η περιοχή της Χαλκηδόνας καθώς και τα κινηματογραφικά στούντιο στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης θα αποτελέσουν τα σκηνικά της ταινίας δράσης με πρωταγωνιστές τον Robert De Niro, που ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, τον Jamie Fox, τον Scott Eastwood κ.α.

Ο στόχος κατακτιέται

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά ταινία που γυρίζεται στη Θεσσαλονίκη, σε διάστημα ενός έτους.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας “είναι η τέταρτη ταινία που εμπιστεύεται την περιοχή μας” τονίζοντας πως και οι τέσσερις ταινίες έχουν αφήσει στην τοπική οικονομία της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας περί τα 60 εκατ. Ευρώ”.
Επισημάνθηκε πως κάθε μήνας που περνάει ο στόχος που έχει θέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατακτιέται.

“Είμαστε η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που δημιουργήσαμε Film Office, και όπως έχουμε οραματιστεί θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών, προβάλλοντας τον τόπο και έχοντας σημαντικά οφέλη ” επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Οι δυο παραγωγοί, Steven Chapman και Keith Kjarval, μεταξύ άλλων, δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα πραγματοποιήσουν γυρίσματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Keith Kjarval ευχαρίστησε για το ζεστό καλωσόρισμα τους Θεσσαλονικείς και τον Περιφερειάρχη. “Απολαμβάνουμε την παραμονή μας εδώ γιατί η Θεσσαλονίκη είναι πολύ όμορφη. Είναι η περιοχή που μπορεί να ζήσει κανείς και να κάνει ταινίες. Ο Περιφερειάρχης μάς υποδέχτηκε με θέρμη και με ανοικτές αγκάλες και μας βοήθησε να δημιουργήσουμε μια ποιοτική ταινία με ποιοτικούς ηθοποιούς. Το ταλέντο είναι εδώ”, δήλωσε.

Ο Steven Chasman σημείωσε ότι είναι συναρπαστικό και σπουδαίο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Η Ελλάδα προσφέρει πολύ ωραίες συνθήκες για να κάνει κανείς ταινίες. Υπάρχουν πολλές χώρες που θα μπορούσαμε να πάμε για τις παραγωγές, όπως η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία κτλ. Όμως εδώ έχετε ωραίες τοποθεσίες και πολύ διαφορετικές, με καταρράκτες, λίμνες και ωραία κτίρια. Είναι πολύ συναρπαστικό το ότι είμαστε εδώ και το χαιρόμαστε. Το 80% της ταινίας θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη. Η συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Film Office και προσωπικά του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα είναι αποφασιστική για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής ταινίας. Θέλουμε να πετύχουμε το συνδυασμό μιας ποιοτικής ταινίας που θα συνδυάζει την εμπορικότητα. Είμαστε πολύ ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τόσο σημαντικούς ηθοποιούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξανά κινηματογραφικό πλατό του Χόλυγουντ η Θεσσαλονίκη: Όλα έτοιμα για τα γυρίσματα Ντε Νίρο στη ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Tin Soldier»: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο σε γυρίσματα στη Δράμα – Κάλεσμα για βοηθητικούς ηθοποιούς

Δράμα: Όλα έτοιμα για το Tin Soldier με Ντε Νίρο και Τζ. Φοξ-Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης (ΦΩΤΟ)

Δράμα: Πότε έρχεται ο Ρ. Ντε Νίρο–Που θα γίνουν τα γυρίσματα της νέας Χολιγουντιανής ταινίας

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer»- Έρχονται νέες κινηματογραφικές παραγωγές

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top