ΠΚΜ: Πρόσφερε μέσα προστασίας στο Θεαγένειο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΠΚΜ: Πρόσφερε μέσα προστασίας στο Θεαγένειο(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Υγειονομικό υλικό προσέφερε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο Θεαγένειο.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Στεφανοπούλου

Συνολικά διανεμήθηκαν 30.000 γάντια, 8.000 μάσκες, 1.200 αντισηπτικά, 72 κρεμοσάπουνα και 50 στολές μιας χρήσης, προκειμένου να θωρακιστεί το προσωπικό έναντι του κορωνοϊού.

Στη διανομή παρέστη και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοικήτρια Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή και το προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας στην περίθαλψη των ασθενών τους, που κατεξοχήν αποτελούν ευπαθή ομάδα.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε το έργο σας που είναι πραγματικά σημαντικό”, τους είπε ο κ. Τζιτζικώστας, ευχαριστώντας τους για το έργο που επιτελούν. “Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θέλαμε να στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε το έργο που κάνετε, που βρίσκεστε από την αρχή στην πρώτη γραμμή”, είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι το υγειονομικό υλικό προσφέρεται για να προστατευτεί το προσωπικό, αλλά και οι πολίτες, που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του νοσοκομείου ανέφερε ότι εξαιτίας του κορωνοϊού έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ιδρύματος με παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού και αυστηρά μέτρα προστασίας.
“Το σύστημα υγείας παρ’ όλες τις αδυναμίες του είναι ισχυρό κι αυτό οφείλεται στο προσωπικό του που είναι πραγματικά αξιόμαχο”, ανέφερε η διοικήτρια και τόνισε ότι ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει παρεισφρύσει στο νοσοκομείο περιστατικό, το οποίο θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ