Πλακιωτάκης: Σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων από την 1η Ιουνίου (VIDEO)

Πλακιωτάκης: Σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων από την 1η Ιουνίου (VIDEO)

“Η Θεσσαλονίκη ως Μητρόπολη της Βορείου Ελλάδας και των Βαλκανίων, δικαιούται να έχει κομβικό ρόλο στις θαλάσσιες μεταφορές”, τόνισε ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι είναι ήδη δρομολογημένη η γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

” Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την προκήρυξη μιας νέας, επιδοτούμενης γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Τρία δρομολόγια την εβδομάδα με έναρξη από 1 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου”, τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

“Επομένως”, συμπλήρωσε, ” οι κάτοικοι της Βορείου Ελλάδος θα έχουν απευθείας πρόσβαση στις Σποράδες, με γρήγορο επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο. Με αυτόν τον τρόπο επικυρώνεται ο κεντρικός ρόλος που μπορεί να παίξει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε επίπεδο ακτοπλοϊκών συνδέσεων”.

Μιλώντας για το επίπεδο λιμενικών υποδομών, ο κ. Πλακιωτακης, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα καλά σχεδιασμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών της χώρας μας. Ακόμη, πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη τρεις διεθνείς διαγωνισμοί αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων της χώρας, – Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, – με πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εγχώριους και εξωχώριους επενδυτικού ομίλους, “γεγονός που πιστοποιεί και την ορθότητα της πολιτικής μας επιλογής για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας αλλά και γενικότερα της αναβάθμισή τους”.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ έναν πολύ καλό φίλο και συνάδελφο τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη με τον οποίο συζητήσαμε για θέματα κυρίως της αρμοδιότητάς του. Μετά από στενή συνεργασία και ύστερα από συστηματική δουλειά, καταλήξαμε σε μια σημαντική απόφαση: Η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει και θα επεκταθεί περαιτέρω με την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες. Συζητήσαμε επίσης για θέματα της λιμενικής πολιτικής. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η αναβάθμιση των λιμανιών της Βορείου Ελλάδος βρίσκεται σε εξαιρετικά καλό βαθμό με το επενδυτικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό τόσο για το λιμάνι της Καβάλας όσο και της Αλεξανδρούπολης. Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για την ενίσχυση και αναβάθμισή του για την ανάπτυξη και σημειώθηκε το ότι το επενδυτικό πρόγραμμα βρίσκεται σε τροχιά κάτι το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία για την ανάπτυξη όχι μόνο για το λιμάνι, αλλά και για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την ευρύτερη περιοχή. Θα αναδειχθεί έτσι σε έναν πραγματικό πυλώνα, έναν κόμβο ανάπτυξης που τόσο πολύ ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ, για μια ακόμη φορά τον εξαιρετικό φίλο για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε και στο εξής».

Δείτε τα βίντεο του GRTimes:


Δείτε φωτογραφίες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ