Πλευρικά διόδια Λαγκαδά: Άνοιξαν το πρωί για να αποσυμφορηθεί η κίνηση (VIDEO)

Πλευρικά διόδια Λαγκαδά: Άνοιξαν το πρωί για να αποσυμφορηθεί η κίνηση (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Τον προβληματισμό τους εκφράζουν κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, σχετικά με τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων που βρίσκονται στην Εγνατία Οδό και ειδικά για τον σταθμό στο ρεύμα εξόδου από τη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση τις Σέρρες. Η πολύ αυξημένη κίνηση το πρωί, οδήγησε τους υπευθύνους στο να αφήσουν ελεύθερη τη διέλευση των οχημάτων.

Η μεγάλη ουρά οχημάτων που είχε δημιουργηθεί το πρωί, στον πλευρικό σταθμό διοδίων της Εγνατίας οδού, στην περιοχή του Λαγκαδά και στην έξοδο από Θεσσαλονίκη προς Σέρρες, οδήγησε τους υπεύθυνους στο να αφήσουν ελεύθερη τη διέλευση, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται προβλήματα στον συγκεκριμένο σταθμό. Όπως είχε αναδείξει το GRTimes.gr, αντίστοιχος κυκλοφοριακός φόρτος είχε σημειωθεί και την περασμένη εβδομάδα, οπότε και οι οδηγοί των οχημάτων έπρεπε να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να διέλθουν από το σημείο.

Εκτός από τα θέματα οικονομικής φύσεως που θέτουν φορείς, όσον αφορά στις επιπτώσεις από τη λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων, εκτός φυσικά και από τις καθυστερήσεις όταν η κίνηση είναι αυξημένη, ανησυχία υπάρχει και για το γεγονός ότι η “ουρά” των οχημάτων, ΙΧ αυτοκινήτων και φορτηγών, φτάνει πολλές φορές μέχρι και τον βασικό άξονα της Εγνατίας Οδού, στο σημείο αμέσως μετά την κατηφόρα του Δερβενίου, όπου και οι ταχύτητες είναι μεγάλες, με αποτέλεσμα να υπάρχει φόβος για πρόκληση κάποιου τροχαίου.

Όπως ανέφεραν στο GRTimes.gr, πηγές της “Εγνατία Οδός Α.Ε”, υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το θέμα, ωστόσο προκειμένου να αλλάξει κάτι, πρέπει να γίνουν πρώτα μελέτες, ενώ κάποια θέματα θα δει και ο παραχωρησιούχος. Εξάλλου, όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές, όσοι φορείς έχουν ενστάσεις, πρέπει να μιλήσουν με το κράτος και το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η λειτουργία των συγκεκριμένων διοδίων προβλέπεται από νόμο του κράτους και συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top