Πλημμύρες: Νέος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία-Έκκληση μέσω του GRTimes για να μπει ο Στρατός στη Φαρκαδόνα (ΦΩΤΟ)

Πλημμύρες: Νέος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία-Έκκληση μέσω του GRTimes για να μπει ο Στρατός στη Φαρκαδόνα (ΦΩΤΟ)

Τις πληγές της μετρά η έδρα του δήμου Φαρκαδόνας, η ομώνυμη κοινότητα, με όσους κατοίκους έχουν απομείνει στην περιοχή να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να σταθούν στα πόδια τους. Η Φαρκαδόνα πλέον είναι αντιμέτωπη με την ερήμωση, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Θάνο Κούτσικο να χτυπά «καμπανάκι» για πληθυσμιακή αιμορραγία, ενώ ο ίδιος απευθύνει έκκληση μέσω του GRTimes, να μπει και πάλι ο Στρατός, καθώς οι γειτονιές «ασφυκτιούν» πλέον από κάθε είδους οικιακό εξοπλισμό και προκύπτει νέος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

«Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Έξω από κάθε σπίτι υπάρχουν βουνά από κάθε είδους έπιπλα και άλλου είδους οικιακό εξοπλισμό, τα οποία με τη σειρά τους λόγω των τόσων ημερών επαφή τους με τα λασπόνερα έχουν δημιουργήσει και αυτά ρύπανση και προκύπτουν νέοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, από βακτήρια κλπ. Κάνουμε έκκληση να έρθει ο Στρατός στην περιοχή μας για να ολοκληρωθεί πιο σύντομα η αποκομιδή, κινδυνεύουμε», διαμηνύει ο πρόεδρος της κοινότητας Φαρκαδόνας.

Οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει στην περιοχή, αναζητούν λύσεις, χωρίς αυτές να υπάρχουν… Ο πρόεδρος της Κοινότητας μάλιστα «χτυπά καμπανάκι» για το μέλλον ότι η Φαρκαδόνα απειλείται με ερημοποίηση. Θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός αν φύγουν όλοι, θα υπάρξει αιμορραγία του πληθυσμού, είναι βέβαιο», τονίζει χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί, οι κάτοικοι φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, άλλοι κοντά, άλλοι σε γειτονικά χωριά, ακόμα και γειτονικούς νομούς, άλλοι σε σκηνές και το μέλλον τους είναι το νούμερο ένα άλυτο πρόβλημα για τις αρχές.

«Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη στέγαση αυτών των ανθρώπων. Μέχρι στιγμής το πρόβλημα μένει πραγματικά άλυτο! Υπάρχουν σκέψεις να πάνε σε κοντέινερ, αλλά απαιτούνται περίπου 2.000 κοντέινερ αν υπολογίσουμε συνολικά το δήμο Φαρκαδόνας, πού θα βρεθούν; Μια άλλη σκέψη είναι ένας παλιός οικισμός στο Κουτσόχερο που προοριζόταν για ομογενείς, αλλά κι αυτός δεν είναι ολοκληρωμένος, θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες. Άρα, ούτε αυτή η λύση εξυπηρετεί…», εξηγεί ο κ. Θάνος Κούτσικος.

Η μόνη… αχτίδα αισιοδοξίας για την μικρή κοινωνία της Φαρκαδόνας αυτή τη στιγμή, είναι οι αγωνιώδεις προσπάθειες που γίνονται για το άνοιγμα των σχολείων. «Έστω ένα σχολείο από κάθε βαθμίδα ευελπιστούμε αν όλα πάνε καλά, να μπορέσει να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Αρκεί βεβαίως να ξεμπλέξουμε γρήγορα και από τη γραφειοκρατία. Αυτό θα δώσει ένα κίνητρο στους κατοίκους, θα μπει η ζωή τους και πάλι σε μια είδους κανονικότητα», επισημαίνει ο πρόεδρος.

Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή όπως περιγράφει ο κ. Κούτσικος καθημερινά πραγματοποιούν ελέγχους σε σπίτια και καταστήματα για το ύψος του νερού και τη στατικότητα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πρώτοι, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και η «μάχη» για την περισυλλογή των νεκρών ζώων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χατζηδάκης: Αυξημένο το επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Αδ. Γεωργιάδης: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά σύνθημα στο γραφείο του για το εργασιακό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top