ΑΧΕΠΑ: 4ωρη στάση εργασίας αύριο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΑΧΕΠΑ: 4ωρη στάση εργασίας αύριο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21/7 στην κεντρική πύλη του Νοσοκομέιου ΑΧΕΠΑ, από υγειονομικούς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ ζητά τα πρωτοβάθμια σωματεία να στηρίξουν τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους και να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας και διαμαρτυρία από τις 7:00 έως τις 11:00.

Από τη μεριά της η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών αναφέρει: “Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού. Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΧΕΠΑ:

“Την Παρασκευή 16/7/2021 έγινε στο κτίριο της ΕΔΟΘ συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Μοναδικό θέμα ο
προωθούμενος από την κυβέρνηση υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και οι προσπάθειες εκφοβισμού και διάσπασης τους.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών στηρίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 αλλά τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των απειλών για ποινές, περικοπές μισθών και απολύσεις. Καταδικάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και προσβλητικές απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το περιφρονημένο, συκοφαντημένο και αποδεκατισμένο από την κυβέρνηση δημόσιο σύστημα υγείας.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας καλούν την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ να τοποθετηθούν άμεσα, αποφασιστικά και δυναμικά για το θέμα.

Ζητούν από τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των υγειονομικών να στηρίξουν τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους, να ενημερώσουν άμεσα τους
εργαζόμενους στους χώρους τους και να συμμετέχουν στην 4ωρη στάση εργασίας (7:00-11:00π.μ.) και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην κεντρική πύλη του ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη 21/7/2021 στις 8:30 π.μ.

Οι υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό μας, την covid-19 αλλά και σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας διχάσει και να μας εκφοβίσει. Οι υγειονομικοί , όπως και όλοι οι πολίτες, έχουν σίγουρα ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά έχουν και απέναντι στην διαφύλαξη της δημοκρατίας, του συντάγματος και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων. Το Δ. Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ως εξουσιοδοτημένο από την συγκέντρωση των εκπροσώπων στις 16/7/2021”

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

“Το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει μαζικά στον εμβολιασμό. Είναι η κοινωνική ομάδα που συντριπτικά έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού, αγγίζοντας το 90% (εμβολιασμένοι, φυσική ανοσία, αναμονή εμβολιασμού, μη εμβολιασμένοι με ιατρική εντολή).

Το υγειονομικό προσωπικό στοχοποιείται με ανακρίβειες και στρεβλά στοιχεία εκ του πονηρού. Εμβολιασμένος ή μη ο υγειονομικός τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας προστατεύοντας τον εαυτό του και τους ασθενείς. Είναι χρέος και καθήκον ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Εξάλλου πληρώσαμε βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού.

Χάσαμε 27 συναδέλφους από κορωνοϊό με τον θάνατό τους να μην χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα. Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών και Προνοιακών υπαλλήλων. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Με πειθώ θα εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί. Ο εξαναγκασμός ή επιβολή πειθαρχικών μέτρων οδηγεί σε αντίθετα αποτελέσματα. Για την Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ, ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Παπαναστάσης”.

Διαβάστε Επίσης:

Υγειονομικοί: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΑΧΕΠΑ την Τετάρτη (21/7)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ