ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν οι κλίνες covid – Γεμίζουν ράντζα για παθολογικά περιστατικά

ΠΟΕΔΗΝ: Αδειάζουν οι κλίνες covid – Γεμίζουν ράντζα για παθολογικά περιστατικά

Την κατάσταση στα νοσοκομεία περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος  ο οποίος όπως λέει, υπάρχουν άδειες κλίνες στις κλινικές κοροναϊού καθώς έχουν λιγοστέψει οι εισαγωγές.

Την ίδια στιγμή όμως αυξάνονται οι ανάγκες στις παθολογικές κλινικές που αναγκάζονται να βγάλουν έξω τα ράντζα για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

Λιγόστεψαν οι εισαγωγές περιστατικών κοροναϊου στα νοσοκομεία.

Τώρα τα νοσοκομεία εμφανίζουν κενά κρεβάτια για περιστατικά κοροναϊού και δεκάδες ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά.

Με την πρόοδο των εμβολιασμών αυξήθηκε η προσέλευση ασθενών άλλων παθήσεων στα ΤΕΠ των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Κυρίως εμβολιασμένων ασθενών που έπαψαν να φοβούνται μην κολλήσουν τον ιό προσερχόμενοι στα νοσοκομεία.

Στην ανάπτυξη των ράντζων επίσης συμβάλλει η μετατροπή πολλών κλινικών νοσοκομείων σε κλινικές για νοσηλεία περιστατικών κοροναϊού, καθώς επίσης και τα έξι νοσοκομεία στην Αττική που νοσηλεύουν αποκλειστικά περιστατικά κοροναϊού.

Όλα τα μεγάλα νοσοκομεία πια εμφανίζουν πολλά ράντζα μετά από εφημερίες σε γενικά παθολογικά περιστατικά. Επίσης αυξητική τάση έχουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα και πτωτική τάση οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ με κοροναϊό.

Σήμερα έχουμε 15 συνολικά διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό εκτός ΜΕΘ.  6 στη ΝΙΚΑΙΑ, 1 στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, 2 στο ΘΡΙΑΣΙΟ, 2 στο ΤΖΑΝΕΙΟ, 1 στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και 3 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

Τους περισσότερους τους βρίσκει εκτός ΜΕΘ και η επόμενη εφημερία του νοσοκομείου, ενώ μπορεί να μείνουν εκτός πάνω από τρείς ημέρες.

Το ΑΤΤΙΚΟ που εφημέρευε χθες έχει αυτή τη στιγμή 60 ράντζα σε γενικά κυρίως παθολογικά περιστατικά και δεκάδες κενά κρεβάτια στις κλινικές κοροναϊού. Ίδια κατάσταση και σε πολλά άλλα μεγάλα νοσοκομεία.

Χρειάζεται πια νέος σχεδιασμός.

Αύριο θα είμαστε όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11 π.μ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ