Ποινική δίωξη στον αντιδήμαρχο για τα απόβλητα σε περιοχή ΝATURA

Ποινική δίωξη στον αντιδήμαρχο για τα απόβλητα σε περιοχή ΝATURA

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικειο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ο αντιδήμαρχος του δήμου Βόλβης και δύο οδηγοί φορτηγών για την ανεξέλεγκτη απόρριψη στερεών αποβλήτων σε περιοχή NATURA, της Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος των δύο τελευταίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για: Παραβίαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος, με την επιβαρυντική περίσταση για κίνδυνο σοβαρής οικολογικής διατάραξης, παραβίαση της δασικής νομοθεσίας. Ο αντιδήμαρχος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στα προηγούμενα αδικήματα.

Στις συλλήψεις των τριών ανδρών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 1ης Απριλίου, πλησίον πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται σε ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν οι δύο οδηγοί να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου αντιδημάρχου.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι αυτή η διαδικασία γινόταν τα τελευταία 5 χρόνια υπό τις εντολές και του προηγούμενου αντιδημάρχου, ηλικίας 54 χρονών. Σχετικά με αυτή την περίπτωση σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top