Μπορεί χθες Τσικνοπέμπτη λόγω των μέτρων να μην μύριζε ψημένο κρέας όλη η πόλη , να μην είχε στηθεί μία φουφού μπροστά από κάθε κατάστημα, να μην στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι μπροστά από τα ψητοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όμως τα σουβλατζίδικα και τα γυράδικα φρόντισαν για να προμηθεύσουν με καλό κρέας τους Θεσσαλονικείς.
«Είχε αρκετή δουλειά χθες. Είχαμε προπαραγγελίες δύο μέρες» πριν τονίζει μιλώντας στο Grtimes ο Μιχάλης Επιτροπίδης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-
Συμπληρώνει ότι πολλοί ήταν οι συνάδερφοι του που άνοιξαν εσπευσμένα χθες, προκειμένου να μπει κάτι στο ταμείο τους. «Πρόκειται κυρίως για συναδέρφους που απορρίφθηκαν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Στη Θεσσαλονίκη, το 40% το επαγγελματιών του κλάδου βγήκαν εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, και ας πληρώσουν τα κριτήρια που είχαν τεθεί», αναφέρει.
Σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση ο κ. Επιτροπίδης εκτιμά ότι αυτό θα γίνει περίπου στα μέσα του Απρίλη και πριν τα ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν στις 29 Απριλίου. «Μπορούμε να λειτουργήσουμε ελεγχόμενα και με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς ημιυπαίθριους χώρους» υπενθύμισε ο κ. Επιτροπίδης.