Ποιος είπε ότι δεν τσίκνισαν χθες οι Θεσσαλονικείς: Delivery για μεγάλες παρέες την Τσικνοπέμπτη

Ποιος είπε ότι δεν τσίκνισαν χθες οι Θεσσαλονικείς: Delivery για μεγάλες παρέες την Τσικνοπέμπτη

Ρεπορτάζ: Μίνα Αφεντούλη

Μπορεί χθες Τσικνοπέμπτη λόγω των μέτρων να μην μύριζε ψημένο κρέας όλη η πόλη , να μην είχε στηθεί μία φουφού μπροστά από κάθε κατάστημα, να μην στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι μπροστά από τα ψητοπωλεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όμως τα σουβλατζίδικα και τα γυράδικα φρόντισαν για να προμηθεύσουν με καλό κρέας τους Θεσσαλονικείς.

«Είχε αρκετή δουλειά χθες. Είχαμε προπαραγγελίες δύο μέρες» πριν τονίζει μιλώντας στο Grtimes ο Μιχάλης Επιτροπίδης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης. Σημειώνει ότι βοήθησε κυρίως το γεγονός ότι έγιναν παραγγελίες για μεγάλες παρέες. Άλλωστε, απαγορεύεται η συγκέντρωση ατόμων σε πυλωτές πολυκατοικιών και κήπους αλλά και το ψήσιμο στο πεζοδρόμιο. Όπως λέει, «δούλεψαν και το delivery και το take away, και ειδικά τις ώρες αιχμής που ο κόσμος προσερχόταν στα μαγαζιά μας ώστε να παραλάβει ζεστό το φαγητό.

Συμπληρώνει ότι πολλοί ήταν οι συνάδερφοι του που άνοιξαν εσπευσμένα χθες, προκειμένου να μπει κάτι στο ταμείο τους. «Πρόκειται κυρίως για συναδέρφους που απορρίφθηκαν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6. Στη Θεσσαλονίκη, το 40% το επαγγελματιών του κλάδου βγήκαν εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, και ας πληρώσουν τα κριτήρια που είχαν τεθεί», αναφέρει.

Σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσει η εστίαση ο κ. Επιτροπίδης εκτιμά ότι αυτό θα γίνει περίπου στα μέσα του Απρίλη και πριν τα ξενοδοχεία, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα επαναλειτουργήσουν στις 29 Απριλίου. «Μπορούμε να λειτουργήσουμε ελεγχόμενα και με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα σε εξωτερικούς χώρους και σε εσωτερικούς ημιυπαίθριους χώρους» υπενθύμισε ο κ. Επιτροπίδης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ