Ποιος κορωνοϊός; Ο ένας πάνω στον άλλον στον ΟΑΣΑ (ΦΩΤΟ)

Ποιος κορωνοϊός; Ο ένας πάνω στον άλλον στον ΟΑΣΑ (ΦΩΤΟ)

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης, σε γραμμή λεωφορείου του ΟΑΣΑ, στην Αθήνα

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes, το πρωί της Τρίτης, οι επιβάτες ήταν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Βούλα, με τις προβλεπόμενες -στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού- αποστάσεις να είναι ανύπαρκτες.

Η πλειονότητα των πολιτών φορούσε μάσκες ωστόσο έδειχνε να αγνοεί το, επίσης, κρίσιμο μέτρο της τήρησης των αποστάσεων και μάλιστα  σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά και οι ειδικοί “κρούουν” το καμπανάκι του κινδύνου.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Αυγούστου ισχύουν νέα δεδομένα στα ΜΜΜ για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Από την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν η ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στις συγκοινωνιακές εταιρίες, η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, αλλά και νέα μέτρα προστασίας με παράλληλη εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρησή τους.

Όμως παρά τις συστάσεις οι συνθήκες απόλυτου συνωστισμού φαίνεται πως παγιώνονται, καθώς οι πολίτες δεν διστάζουν να μπουν σε λεωφορεία στα οποία έχει ήδη συμπληρωθεί το επιτρεπόμενο όριο, αδιαφορώντας για τα πρόστιμα, καθώς γνωρίζουν πως η διενέργεια ελέγχων από την ΕΛΑΣ σε όλα τα λεωφορεία είναι… μαθηματικώς αδύνατη.

Να σημειωθεί ότι σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, «επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό». Τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος/συρμού, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής. Το ίδιο πρόστιμο επιβάλλεται και σε επιβάτες οι οποίοι δεν φέρουν μάσκα προστασίας…

Δείτε τις εικόνες του GRTIMES:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ