Πολυετής κάθειρξη για το μαρτύριο οικογένειας μεταναστών

Πολυετής κάθειρξη για το μαρτύριο οικογένειας μεταναστών

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Ο κατηγορούμενος διακινητής κρίθηκε ένοχος για το βιασμό μιας μητέρας την οποία μετέφερε, μαζί με τα παιδιά της, από την Τουρκία στην Ελλάδα, έναντι αμοιβής. Αθωώθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου παιδιού της.

Συνολική κάθειρξη 40 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ’ έναν 35χρονο Τούρκο, ιρανικής καταγωγής, για το μαρτύριο μιας νεαρής μητέρα και του παιδιού της, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από το Ιράκ στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για παράνομη διακίνηση  πολιτών τρίτων χωρών, βιασμό, παράνομη βία και για ηθική αυτουργία σε ψευδή αναφορά στην αρχή ενώ απαλλάχθηκε για  αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια επειδή αυτά τα αδικήματα τελέστηκαν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της παθούσας, ο διακινητής μετέφερε την ίδια  και τα δύο ανήλικα παιδιά της, από την Κωνσταντινούπολη  στη  Θεσσαλονίκης, μέσω Έβρου. Τους κακοποίησε σεξουαλικά, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει, ενώ παρουσιάστηκε ως συγγενής τους ενώπιον των ελληνικών αρχών. Προηγουμένως, ο κατηγορούμενος είχε προωθήσει στην χώρα μας το σύζυγο της Ιρανής

Η γυναίκα κατέθεσε ότι ο 35χρονος την  κακοποιούσε σεξουαλικά και τον ανήλικο γιο της, σε καθημερινή βάση, στο διαμέρισμα όπου τους φιλοξενούσε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη.  Στη συνέχεια είπε ότι την βίαζε στο διαμέρισμα που τους είχε παραχωρήσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, στην περιοχή Λουτρών Νέας Απολλωνίας του δήμου Βόλβης. Από αυτές τις ερωτικές συνευρέσεις η 34χρονη έμεινε έγκυος και γέννησε ένα κοριτσάκι.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε συνάψει σχέση με την παθούσα ενώ αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι όλα είναι ψέματα. «Μου είπε ότι ο σύζυγος της την καταπίεζε και αναπτύχθηκε μια συμπάθεια μεταξύ μας. Στην Κωνσταντινούπολη συνάψαμε σχέση με την οποία συμφωνούσαν και οι γονείς της. Ήθελαν τη βοήθεια μου και όταν την πήραν με κατήγγειλαν» ανέφερε. Τέλος, παραδέχτηκε ότι το παιδί είναι δικό του και ήταν καρπός του  έρωτα του με την 34χρονη.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο διακινητής μετέφερε την 34χρονη Ιρακινή και τα δύο παιδιά της, ένα κορίτσι ηλικίας 7 χρονών και ένα αγόρι ηλικίας 5 χρονών (σήμερα), από την Κωνσταντινούπολη  στη Θεσσαλονίκη. Μαζί τους ήταν και άλλη μια άγνωστη γυναίκα η οποία συνόδευε τρία παιδιά, ένα 15χρονο κορίτσι και δύο αγόρια, ηλικίας 9 και 3 ετών.

Οι παραπάνω εισήλθαν στη χώρα μας  από αφύλακτο σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων, περνώντας  τον ποταμό Έβρο με βάρκα που οδηγούσε ο 35χρονος. Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι έλαβε αμοιβή 5000 ευρώ από την πρώτη οικογένεια. Στη συνέχεια υποχρέωσε τη γυναίκα να δηλώσει ότι είναι σύζυγός της και πατέρας των δύο παιδιών της, στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top