ΠΟΜΕΝΣ: «3,5 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση δεν κατέβασε ούτε ένα νομοσχέδιο για τους Στρατιωτικούς»

ΠΟΜΕΝΣ: «3,5 χρόνια τώρα, η κυβέρνηση δεν κατέβασε ούτε ένα νομοσχέδιο για τους Στρατιωτικούς»

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Με μία λίστα πλήθους αιτημάτων είναι έτοιμη να προσέλθει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή (9/9) στον Λευκό Πύργο ενόψει της 86ης ΔΕΘ και στην οποία θα μετέχουν εκτός από την ΠΟΜΕΝΣ, οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.

«Το βασικό μας αίτημα είναι να πληρωθεί επιτέλους η υπερεργασία και οι υπερωρίες των συναδέλφων μας που είναι πάρα πολλές και καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων που δεν μπόρεσε να καλύψει ο κρατικός μηχανισμός. Για παράδειγμα η συμμετοχή μας στην πυρασφάλεια στην οποία βοηθήσαμε πολύ και φέτος ή οι περιπολίες στον Έβρο μετά από όλα όσα συνέβησαν το 2020 στα σύνορα. Γι’ αυτές τις υπηρεσίες οι συνάδελφοί μας, παραμένουν απλήρωτοι» τονίζει χαρακτηριστικά στο GRTimes, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτρης Ρώτας.

Στελεχώσαμε εμβολιαστικά κέντρα και δεν αποζημιωθήκαμε

Ο τελευταίος, αναφερόμενος στις αποζημιώσεις νυχτερινής εργασίας των στρατιωτικών υπογραμμίζει ότι «αγνοείται εδώ κι έξι χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει τις δικαστικές αποφάσεις» ενώ για τις περαιτέρω απλήρωτες υπηρεσίες, ο κ. Ρώτας ενέταξε επίσης και τη «στελεχοποίηση εμβολιαστικών κέντρων που στήθηκαν σε λιμάνια, αεροδρόμια και πύλες εισόδου, προκειμένου να υποβάλλονται σε rapid test όσοι εισέρχονται στη χώρα μας. Όσοι βοήθησαν σε όλα αυτά, μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποζημιωθεί. Αν είναι δυνατόν να καλύπτουμε τα όποια λάθη και κενά που παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός και να μην παίρνουμε αυτά που δικαιούμαστε» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα αιτήματα των Στρατιωτικών ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ υπογράμμισε πως στο πλαίσιο αυτό «εντάσσουμε τα αιτήματα της κατάργησης των ορίων ηλικίας των στρατιωτικών ώστε να μην αποστρατεύεται κανείς χωρίς τη θέλησή του πριν τη συμπλήρωση των απαιτούμενων 40 ετών για τη λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης, την ένταξή μας στα Βαρέα – Ανθυγιεινά όλου του υγειονομικού προσωπικού, την πρόβλεψη επικουρικής ασφάλισης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τη ρύθμιση αναγνώρισης τριετίας για όσους συναδέλφους προσλήφθηκαν από 1/10/90 έως και τις 31/12/95 με ποσοστό 6,67% για χρονικό ορίζοντα ενός εξαμήνου, τη θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία και τη στέγαση σε στρατιωτικά οικήματα, όλου του προσωπικού και ειδικά αυτών που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά».

Ο ΠΘ μας υποσχέθηκε δίκαιο μισθολόγιο και τελικά δεν έκανε τίποτα

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ανέφερε πως η παραπάνω λίστα αποτελεί μόνο ένα μέρος των αιτημάτων που προβάλλουν οι συνδικαλιστές στρατιωτικοί «καθώς, από το 2017 ο πρωθυπουργός μας είχε υποσχεθεί πως αν έρθει στην κυβέρνηση θα φέρει μαζί του και ένα δίκαιο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς. Ωστόσο τρεισήμισι χρόνια τώρα, δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Στο ίδιο διάστημα δε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν κατεβάσει ούτε ένα νομοσχέδιο που να αφορά τον επαγγελματικό μας κλάδο. Είναι καιρός λοιπόν να σταματήσουν τα χειροκροτήματα και να ξεκινήσουν οι λύσεις στα προβλήματα» υπογραμμίζει στο GRTimes o Δημήτρης Ρώτας.

Και προσθέτει πως «όλο αυτό το διάστημα έχουμε κοινοποιήσει τα ζητήματα μας σε όλους τους βουλευτές και τα αρμόδια υπουργεία, καταθέσαμε ψηφίσματα ακόμη και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά απάντηση δεν πήραμε. Πλέον δεν πάει άλλο. Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, μαζί με άλλες έξι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας θα διαδηλώσουμε και όλοι μαζί ενωμένοι θα κινηθούμε για το ΥΜΑΘ προκειμένου να καταθέσουμε ψήφισμα προς τον πρωθυπουργό και όλους τους αρμόδιους με την ελπίδα ότι θα λυθούν προβλήματα που χρονίζουν για τους στρατιωτικούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top