ΠΟΜΕΝΣ: Στη σωστή κατεύθυνση τα εμβολιαστικά μέτρα για τους στρατεύσιμους

ΠΟΜΕΝΣ: Στη σωστή κατεύθυνση τα εμβολιαστικά μέτρα για τους στρατεύσιμους

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Θετικό πρόσημο στα εμβολιαστικά μέτρα και κίνητρα που ανακοίνωσε χθες μέσω διαγγέλματος ο πρωθυπουργός και εξειδίκευσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, βάζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα και με τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), Δημήτρη Ρώτα στο GRTimes.

«Σε ένα γενικότερο πλαίσιο είναι θετικές οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, αν και θεωρώ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη εμβολιαστεί. Όλη αυτή η προσπάθεια που έχει καταβάλει εδώ και πολύ καιρό το στρατιωτικό υγειονομικό προσωπικό, το οποίο πλαισίωσε όλα τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα ανά την επικράτεια απέδωσε καρπούς και στον γενικότερο πληθυσμό. Ωστόσο θα βοηθήσει αρκετά στην αποσυμφόρηση της πλατφόρμας για το κλείσιμο των ραντεβού. Επίσης θα αποφευχθεί και συνωστισμός που παρατηρείται στα εμβολιαστικά κέντρα. Με λίγα λόγια θα αποσυμφοριστεί ολόκληρο το σύστημα» τόνισε ο κ. Ρώτας.

Πρόσθεσε δε, ότι «τα μέτρα και τα κίνητρα είναι επίσης θετικά, διότι δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους στρατιωτικούς να εμβολιαστούν μέσα στη μονάδα τους. Μέτρο που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους νέους στρατεύσιμους, η ηλικιακή ομάδα των οποίων κινείται συνήθως από τα 18 έως τα 25 έτη. Τούτο σημαίνει ότι για κάποιους η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα, ενώ για κάποιους άλλους έχει περάσει μικρό χρονικό διάστημα από τότε που άνοιξε. Όλοι τους αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέσα στο στρατόπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα».

Όσο για το μπόνους με τη χορήγηση πέντε έξτρα ημερών άδειας, ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ τονίζει ότι «αποτελεί όντως ένα καλό κίνητρο και αυτό για τους νέους στρατεύσιμους που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να κάνουν το εμβόλιο. Είναι ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, να χτίσουμε μια ασπίδα προστασίας και να τελειώνουμε με τον ιό που τόσο μας ταλαιπώρησε όλο αυτό το διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top