Πορεία και από την Καμάρα για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά (ΦΩΤΟ)

Πορεία και από την Καμάρα για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά (ΦΩΤΟ)

Πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά πραγματοποιούν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την Καμάρα.

Η πορεία αυτή την ώρα κινείται επί της οδού Εγνατίας με κατεύθυνση δυτικά, καταλαμβάνοντας μόνο το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και το οποίο όπως λένε, συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία.

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση εν μέσω της δεινής κατάστασης που δημιούργησαν οι πλημμύρες το τελευταίο διάστημα, φέρνει ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ανασφάλιστη εργασία, καταργεί στην πράξη το οκτάωρο και μειώνει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές για την κυριακάτικη εργασία.

Τονίζουν δε πως πρόκειται “για πλήρη απορρύθμιση της εργασίας που θα δημιουργήσει εργαζόμενους-λαστιχο οι οποίοι οι αποτελούν βορρά στις ορέξεις των αφεντικών”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top