Πώς να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Πώς να πάρω τις κατάλληλες αποφάσεις για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Η ανακαίνιση σπιτιού αποτελεί μια συναρπαστική, και την ίδια στιγμή μια αγχωτική διαδικασία. Ενώ αναζητάτε τρόπους για να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο, οι αποφάσεις γύρω από το σύνολο του έργου αρχίζουν να φαίνονται βουνό. Έτσι, η κούραση αρχίζει σταδιακά να κάνει την εμφάνιση της.

Για να μην αρχίσετε λοιπόν να πανικοβάλλεστε και να αγχώνεστε σχετικά με το αν λαμβάνετε τις κατάλληλες αποφάσεις, καθώς και το τι θα πρέπει να αλλάξετε στον χώρο σας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές ώστε να πάρετε τις κατάλληλες αποφάσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς της Chroma Decor, της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα των ανακαινίσεων.

1. Αναζητήστε τις κατάλληλες συμβουλές

Η καλή συνεργασία εργατών μαζί με την ομάδα μηχανικών, αρχιτεκτόνων και interior designers είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς θα σας δώσουν καλύτερες κατευθυντήριες οδηγίες ανάλογα με τους στόχους, το διαθέσιμο budget σας, ενώ την ίδια στιγμή θα σας συμβουλεύσουν να πάρετε τις πιο σωστές αποφάσεις με συστημικό τρόπο. Μη διστάσετε να αναζητήσετε συστάσεις από γνωστούς ή φίλους, κριτικές πελατών, αλλά και επικοινωνία με αρκετές εταιρείες ανακαινίσεων. Μιλήσετε με ειδικούς, και ρωτήστε οποιαδήποτε απορία έχετε. Ζητήστε να δείτε παλαιότερα έργα και επιλέξτε αυτούς που θα σας εμπνεύσουν την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

2. Λειτουργικότητα έναντι αισθητικής

Η καλή λειτουργικότητα έπειτα από μια ανακαίνιση σπιτιού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εξασφαλίζει ότι η κατοικία σας ανταποκρίνεται στις καθημερινές σας ανάγκες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που οι περισσότεροι μηχανικοί επικεντρώνονται στη δημιουργία σχεδίων στα οποία αξιοποιείται με πρακτικό τρόπο κάθε σημείο ενός χώρου. Ένα παράδειγμα; Μια κουζίνα νησί δημιουργεί ένα ιδιαίτερα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, αν η κουζίνα σας είναι μικρή και δεν μπορείτε να κινηθείτε άνετα σε αυτή, δεν αποτελεί την καλύτερη λύση.

Συμβουλή: Για να μπορέσετε να λάβετε τις κατάλληλες αποφάσεις, δημιουργήστε μικρά σενάρια της καθημερινότητας σας. Αναλογιστείτε τη βασική λειτουργία ή τον κεντρικό σκοπό ύπαρξης αυτού του χώρου, καθώς και αν είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε με μια διαφορετική επιλογή σχεδιασμού.

3. Αφήστε στην άκρη λίγο έξτρα budget

Είναι προτιμότερο να αφήσετε στην άκρη ένα μικρό ποσό για την πιθανότητα να ξεφύγετε από το αρχικό σας πλάνο. Συζητήστε με τους ειδικούς ώστε να σας δώσουν οδηγίες σχετικά με την σωστή αξιοποίηση του budget σας και πιθανά κόστη που εσείς μπορεί να μην γνωρίζετε. Φυσικά, είναι λογικό να σας αποσπάσουν την προσοχή ορισμένα υλικά ή επιλογές επίπλων. Προσπαθήστε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στο αρχικό σας budget. Ωστόσο, αν είστε διατεθειμένοι να δώσετε ένα ποσό παραπάνω για κάποιες περιοχές του σπιτιού, κάντε επιλογές που ανταποκρίνονται πλήρως στα γούστα σας. Μην υποτιμάτε την επίδραση που έχουν οι καλοσχηματισμένοι χώροι στη διάθεση και την καλή ποιότητα ζωής σας.

4. Δημιουργήστε ένα αρχείο με εικόνες

Πολλοί είναι οι ειδικοί που προτείνουν τη δημιουργία ενός αρχείου με εικόνες που θα βρείτε είτε σε περιοδικά, είτε online για την ανακαίνιση του σπιτιού τους πριν απευθυνθούν σε αυτούς. Το αρχείο αυτό αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να εκφράσετε το γούστο και τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Επιπλέον, οι τεχνικοί θα μπορέσουν πιο εύκολα να διακρίνουν τις ιδέες σας και να τις πραγματοποιήσουν. Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε όλα όσα θα πρέπει να υπάρχουν σε ένα δωμάτιο, όπως το δάπεδο, τα χρώματα των τοίχων, ο φωτισμός, αλλά και είδη υγιεινής. Στη συνέχεια, πειραματιστείτε με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες ώστε να βρείτε ποια είναι η περισσότερο ελκυστική. Φυσικά, μη διστάσετε να ζητήσετε μια 3D απεικόνιση του σπιτιού σας μετά την ανακαίνιση, ώστε να έχετε μια εικόνα της τελικής εμφάνισης του.

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς της Chroma Decor για την εύκολη και αποτελεσματική ανακαίνιση του σπιτιού σας, με βάση τα γούστα σας, σε προσιτές τιμές.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top