Πόσο αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις

Πόσο αυξήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις το 2021 με το ποσοστό πάντως της αύξησης να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Check Point Research(CPR), το τμήμα έρευνας της Check Point Software. Σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν κατά μέσο όρο 525 επιθέσεις ανά εβδομάδα σε οργανισμούς μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό της αύξησης ήταν της τάξεως του 50% και ο αριθμός των κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρικά δίκτυα έφθασε στις 925 την εβδομάδα ανά οργανισμό.

Σε επίπεδο περιοχών, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Ευρώπη (+68%) και στη Βόρεια Αμερική (+61%), ενώ πολύ πιο χαμηλά κινήθηκαν η Λατινική Αμερική (+38%), η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (+25%) και η Αφρική (+13%).

Όσον αφορά στους τομείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών το 2021, στην κορυφή βρίσκεται αυτός της εκπαίδευσης/έρευνας (1605 «επιθέσεις» την εβδομάδα ανά οργανισμό με την αύξηση να είναι της τάξεως του +75%) και ακολουθούν εκείνοι της κυβέρνησης/ενόπλων δυνάμεων (1136 «επιθέσεις» και +47%), οι επικοινωνίες (1079 «επιθέσεις» και +51%), των υπηρεσιών (1068 «επιθέσεις» και +67%) και της υγείας (830 «επιθέσεις» +71%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ανάγκη για «τείχος ασφάλειας» απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις που αυξήθηκαν ραγδαία (VIDEO)

Eurostat: Στο 13,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021

Με φυσική παρουσία η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ  

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση του 15χρονου στα Ιωάννινα – Εντοπίστηκε σώος

Δήμος Θεσσαλονίκης: Οι αποχωρήσεις, οι παραμονές και οι μετατάξεις στο νέο σχήμα

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top