Πόσο “καινούργια” είναι τα σύγχρονα εμβόλια mRNA; (PODCAST)

Πόσο “καινούργια” είναι τα σύγχρονα εμβόλια mRNA; (PODCAST)

Έχουν περάσει πολλές δεκαετίες με αδιέξοδα, απορρίψεις, μάχες με κέρδη και απώλειες εκατομμυρίων, επιμονή και πίστη επιστημόνων απέναντι στον σκεπτικισμό, τον χλευασμό και την αμφισβήτηση πριν φτάσουμε εδώ που είμαστε.

Τα εμβόλια δεν σχεδιάστηκαν στο πόδι, στα γραφεία κάποιων εταιριών που ζουν, όπως όλες οι εταιρίες, από τα κέρδη. Ούτε τα ξέθαψαν από το συρτάρι των πειραματικών, των αποτυχημένων project τους όταν βρήκαν την ευκαιρία.

Στα γυάλινα μπουκαλάκια, περιέχεται συμπυκνωμένος και κωδικοποιημένες ο κόπος, η επιμονή, οι απογοητεύσεις, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες ανθρώπων που ίσως δεν μάθουμε πότε το όνομα τους. “It’s long series of steps” λέει ο αναπτυξιακός βιολόγος Paul Krieg και συνεχίζει “ πότε δεν ξέρεις τί θα φανεί τελικά χρήσιμο και κρίσιμο”.

Λίγες ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας γίνονται καινοτομίες ικανές να αλλάξουν την ζωή μας και η τεχνολογία των mRNA όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί ήρθε για να μείνει….Δεν αλλάζει μόνο τον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Αλλάζει τις επιλογές και τις δυνατότητες των θεραπειών μας, όπως περίπου έγινε με την χρήση της πενικιλίνης και τα αντιβιοτικά.

Όταν σηκώσετε το μανίκι σας λοιπόν σκεφτείτε: “ Μήπως δεν είστε το….πειραματόζωο των φαρμακευτικών, αλλά ο εκλεκτός και τυχερός της ιστορίας που εκτός από το νέο μοντέλο iPhone, δοκιμάζει ΠΡΩΤΟΣ μια τεχνολογία Ζωής και ευημερίας;;

Ακούστε το Podcast της Βιολόγου MSc–EuR Συμβούλου Γενετικής, Γλυκερίας Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top