Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις επόμενες ομάδες – Τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις επόμενες ομάδες – Τη Δευτέρα οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.212.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 1.468.000 πολίτες, ποσοστό 14%, και 743.000 με δύο δόσεις, ποσοστό 7%, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου COVID-19.

Ειδικά για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών ανακοίνωσε ότι από 16-19 Απριλίου ανοίξουν τα ραντεβού της κατηγορίας πολιτών με υποκείμενα νοσήματα. Το άνοιγμα αυτό θα γίνει σταδιακά, δηλαδή τη μία μέρα μπορεί να προσέρχονται άνθρωποι με σακχαρώδη διαβήτη, την επόμενη με άλλο νόσημα. Όπως ανέφερε, αφορά συνολικά 800.000 πολίτες και θα ολοκληρωθεί από την Παρασκευή μέχρι Δευτέρα.

Ακολούθως στις 21 Απριλίου θα ανοίξουν τα ραντεβού για τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες ηλικίας 55-59 ετών. Από τις 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες 50-54 ετών.

Από την Τετάρτη 14 Απριλίου θα παραληφθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson  και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Απριλίου. Υπενθύμισε ότι από 10 Απριλίου έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικία 60-64 για όλα τα εμβόλια.

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για εμβολιασμό παιδιών και εφήβων. Βιβλιογραφικά πάει για την επόμενη χρονιά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε σχετικά με τη δυνατότητα των φαρμακείων να διενεργούν τα εμβόλια της Johnson & Johnson σημείωσε ότι “εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα για προσθέσουμε στο δυναμικό μας και ιδιώτες γιατρούς, πολυιατρεία αλλά και την δυνατότητα να μπορούν να κάνουν εμβολιασμό και τα φαρμακεία”.

Σχετικά με το αν θα ακολουθήσει στην προτεραιότητα για εμβολιασμό και κάποια άλλη επαγγελματική ομάδα σημείωσε ότι προτεραιότητα μας είναι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός αυτών των ομάδων και θα δούμε μετά αν θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμό άλλων επαγγελματικών ομάδων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ