Πότε θα ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις – Τι θα ισχύσει για το άνοιγμα του τουρισμού

Πότε θα ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις – Τι θα ισχύσει για το άνοιγμα του τουρισμού

Τις ημερομηνίες ορόσημα για την σταδιακή άρση των περιορισμών γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός. Μεταξύ των σταθμών αυτών είναι η 15η Μαΐου οπότε και απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις και ανοίγει ο τουρισμός.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα γίνει με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test.

Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “αυτό τον δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε προσεκτικά και ενωμένοι. Γιατί τα δεδομένα γεννούν αισιοδοξία. Όμως, προϋποθέτουν και πειθαρχία. Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους”.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ