Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή- Ποια είναι τα στάδια των αιτήσεων

Power Pass: Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή- Ποια είναι τα στάδια των αιτήσεων

Πολύ σύντομα αναμένεται να δουν τα χρηματικά ποσά να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι της επιδότησης για το ρεύμα (Power Pass).

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι του OPEN ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 600 ευρώ, θα έχουν καταβληθεί έως και τις 15 Ιουλίου.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Τα στάδια της αίτησης

Στο μεταξύ, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που μπορεί να φτάσουν έως και τα 600 ευρώ. Οι δικαιούχοι μπορούν να δουν μέσω της πλατφόρμας του power pass σε ποιο σημείο βρίσκεται το αίτημά τους.

Τι σημαίνουν, όμως, οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης;

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
– αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΕΘ: Έσπασαν το φράγμα των 1.500, οι εγγραφές επιχειρήσεων στο Α’ εξάμηνο 2022

Ιαπωνία: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε ενώ μιλούσε σε εκδήλωση (VIDEO)

Στα εγκαίνια του αγωγού IGB στην Κομοτηνή σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΕΟΔΥ: Τα 180 σημεία δωρεάν rapid test κορωνοϊού σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή

Ιταλία-Covid 19: Τα κρούσματα είναι 100 φορές περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2021

Στη Νέα Υόρκη ο Απ. Τζιτζικώστας – Τι συζητήθηκε για τα κινηματογραφικά στούντιο της Θέρμης

Καβάλα: Νεκρός ανασύρθηκε ηλικιωμένος λουόμενος από την παραλία Κάριανης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top