Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στους Αμπελόκηπους: Μουσικοαφηγηματική παράσταση στην Τετάρτη 5 Απριλίου

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στους Αμπελόκηπους: Μουσικοαφηγηματική παράσταση στην Τετάρτη 5 Απριλίου

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζουν την μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό κέντρο – αίθουσα Σοφία Βέμπο παρουσιάζοντας μ’ ένα μοναδικό «μπόλιασμα», το ύψιστο μεγαλείο του θείου δράματος, αλλά και του ανθρώπινου χαμού.

Θρήνοι και ύμνοι της Μ. Εβδομάδας, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή της Χριστιανοσύνης, κορυφώνοντας το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών.

Παράλληλα, μοιρολόγια και άλλα θρηνητικά άσματα από το ρεπερτόριο της Κρήτης και το μουσικό θησαυροφυλάκιο του σπουδαίου της τροβαδούρου, Λουδοβίκου των Ανωγείων, που με έναν ιδιαίτερο τρόπο γνωρίζει να αγγίζει τις πιο λεπτές χορδές της βαθύτερης ευαισθησίας μας στη μελαγχολία του έρωτα και στον πόνο που μεταμορφώνεται σε τραγούδι…

Συμμετέχουν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων και ο Βυζαντινός χορός Ηδύμελον συνοδεία ορχήστρας. Αφηγούνται ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Παύλος Κεσόγλου και η Εμμανουέλα Μαργιούλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν οι Δημήτριος Καραμούζας και Ιωάννης Τσάμης.

Info

«Πού πας με τέτοιαν άνοιξη καλέ Μου»

Τετάρτη 5 Απριλίου στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό κέντρο – αίθουσα Σοφία Βέμπο του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης στις 8:00 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικονόμου: Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας

ΝΔ για ΣΥΡIΖΑ-Ραγκούση: Όσο πετούν υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα, θα επαναλαμβάνουμε τα αμείλικτα ερωτήματα

ΑΑΔΕ: Σε τρεις φάσεις η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα pos

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top