Πρακτορείο «πήρε» χρήματα εκδρομής και εξαφανίστηκε- Οι μαθητές… ξέμειναν στη Γερμανία

Πρακτορείο «πήρε» χρήματα εκδρομής και εξαφανίστηκε- Οι μαθητές… ξέμειναν στη Γερμανία

Εγκλωβισμένοι στην Φρανκφούρτη είναι 32 μαθητές, με τους τρεις καθηγητές τους, καθώς όπως λένε στον ΑΝΤ1, το πρακτορείο που τους οργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή, πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά και οι καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών είναι εγκλωβισμένοι σε ξενοδοχείο της Φρανκφούρτης από το Σάββατο. Το πρακτορείο που τους οργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο εξαφανίστηκε!

Το τελευταίο τηλεφώνημα με τον υπεύθυνο του πρακτορείου έγινε το Σάββατο, όταν τους είπε σαν δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν λόγω της κακοκαιρίας που σάρωνε τη χώρα.

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο…το ξενοδοχείο απλήρωτο» λέει στον ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενός συμμαθητής αναφέρει στον ΑΝΤ1 ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…»

Σημειώνεται πως κάθε παιδί είχε πληρώσει 400 ευρώ για να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκδρομή.

Τέλος στην περιπέτεια των μαθητών θα δοθεί σήμερα αφού το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη απόψε και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

Με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο στην Αθήνα οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ΄ Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών.

Η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο μέσω Φρανκφούρτης αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου. Το Υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τη διαμονή και την επιστροφή τους ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ