“Πρεμιέρα” για τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη: “Πρώτη” στο ΑΠΘ – Live εικόνα στο Αρχηγείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

“Πρεμιέρα” για τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη: “Πρώτη” στο ΑΠΘ – Live εικόνα στο Αρχηγείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μετά την “Αύρα”, τώρα και οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα επεισόδια και την έκρυθμη κατάσταση στο ΑΠΘ. Για πρώτη φορά οι κάμερες “άνοιξαν” σήμερα (1/6) και κατέγραψαν τη σημερινή κινητοποίηση στο ΑΠΘ, ενάντια στην αστυνομική παρουσία.

Ρεπορτάζ: Ελισάβετ Σταυριανίδου, Κώστας Κεχαγιάς

Την πρώτη τους επίσημη… εμφάνιση έκαναν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τη ΣΘΕ, οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν Μόνο από διμοιρίες των Αθηνών. Από σήμερα οι φορητές κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. “δίνουν εικόνα” από τυχόν επεισόδια απευθείας στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πλέον και από τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη εικόνα των γεγονότων.

Σήμερα, η παρουσία της πρώτης κάμερας της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των φοιτητών, μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, στο ΑΠΘ.

O χειριστής της κάμερας απεικονίζεται να την κρατά και να καταγράφει την κινητοποίηση. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φοιτητών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως το γεγονός της βιντεοσκόπησης, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους, αραβιάζει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση καμερών από χειριστές – αστυνομικούς, αποτέλεσε πρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων που υιοθετήθηκε από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΘ: Συγκέντρωση και πορεία φοιτητικών συλλόγων- «Ο Γιάννης Ντουσάκης είμαστε όλοι εμείς» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΑΠΘ: Στο χρώμα του αίματος το σιντριβάνι στην Πλατεία Χημείου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γ. Οικονόμου για ΑΠΘ: Δεν επιδιώκουμε ένταση – Τραμπούκοι θέλουν να επιβάλλουν την απόφασή τους (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top