Πρόεδρος Δαμασίου στο GRTimes: Ακατάλληλα τα 60 από τα 80 σπίτια του χωριού

Πρόεδρος Δαμασίου στο GRTimes: Ακατάλληλα τα 60 από τα 80 σπίτια του χωριού

Εκτεταμένες και σε πολλές περιπτώσεις ανεπανόρθωτες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες στην κοινότητα Δαμασίου μετά το χθεσινό “χτύπημα” του εγκέλαδου, όπως τουλάχιστον περιγράφει στο GRTimes ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γεώργιος Τσανάκας. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

“Είναι πολύ δύσκολη και η σημερινή ημέρα. Δυστυχώς μετά το αρχικό σοκ του σεισμού, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε οικίες πολλών κατοίκων, εκ των οποίων ορισμένες είναι ανεπανόρθωτες. Από το πρωί τεχνικά συνεργεία και υπηρεσίες ελέγχουν την καταλληλόλητα των σπιτιών αυτών, έτσι ώστε αν υπάρχει η δυνατότητα, οι πολίτες να μπορέσουν να διανυκτερεύσουν σε αυτά. Δυστυχώς τα νέα σε αυτό το κομμάτι δεν είναι ευχάριστα. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι από τα 80 σπίτια του χωριού, μόνο τα 20 είναι κατοικήσιμα αυτή τη στιγμή” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας.   

Όσο για την δύσκολη νύχτα που προηγήθηκε με τη μετασεισμική ακολουθία; Ο κ. Τσανάκας περιγράφει στο GRTimes: “Αρκετοί κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες στα Τρίκαλα, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν σε σκηνές που έφερε ο στρατός στο γήπεδο της περιοχής. Από φαγητό δεν μας έλειψε κάτι, ωστόσο το βράδυ η θερμοκρασία έπεσε αρκετά και θέρμανση δεν υπήρχε. Καταφέραμε να ζεσταθούμε με κουβέρτες και υπνόσακους. Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη εξαιτίας των μετασεισμών, αλλά και της  γενικότερης κατάστασης με τις ζημιές. Από χθες μετά την κύρια δόνηση, είχαμε έναν σεισμό 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και αρκετούς που έφτασαν τα 4 Ρίχτερ. Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πολύ έντονη και χρειάζεται προσοχή από όλους”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top