Πρόεδρος ΕΝΙΘ για Γ. Κούτρα: Τρομοκρατία και λεκτική βία-Διέλυσε το νοσοκομείο

Πρόεδρος ΕΝΙΘ για Γ. Κούτρα: Τρομοκρατία και λεκτική βία-Διέλυσε το νοσοκομείο

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Ευθείες βολές κατά της διοίκησης του Γιώργου Κούτρα στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», εξαπέλυσε μιλώντας στο GRTimes, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα (η οποία επίσης εργάζεται και στο Γ. Γεννηματάς), με αφορμή την παραίτηση του μέχρι πρότινος διοικητή του νοσοκομείου και τις καταγγελίες περί σεξιστικής συμπεριφοράς και υποτιμητικού λόγου.

Συγκεκριμένα η κα. Κατσίμπα αναφερόμενη στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αφορούν την παραίτηση του Γ. Κούτρα, έκανε λόγο για τρομοκρατία και λεκτική βία που ασκούσε ο παραιτηθείς διοικητής «σε τέτοιο βαθμό που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν απρόθυμα στο νοσοκομείο».

«Σε κάθε περίπτωση, εάν αληθεύει το γεγονός και αποδειχτεί δικαστικώς η καταγγελία δεν πρόκειται μόνο για ένα καταδικαστέο γεγονός, αλλά και για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό» τόνισε αρχικά η πρόεδρος της ΕΝΙΘ και πρόσθεσε ότι «η ρατσιστική και σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, είναι απαράδεκτη και κάτι που έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα».

Συμπλήρωσε δε ότι «ο συγκεκριμένος διοικητής, ουσιαστικά διέλυσε το νοσοκομείο, φέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο στους εργαζόμενους, στους οποίους ασκούσε τρομοκρατία και λεκτική βία σε βαθμό που προσέρχονταν απρόθυμα πλέον στο νοσοκομείο για δουλειά».

Εν κατακλείδι, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να καταφερθεί και εναντίον της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στις καταγγελίες για διάλυση του νοσοκομείου από το εν λόγω κύριο, εδώ και δύο χρόνια, αρνήθηκε να απαντήσει. Τώρα, ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει την παραίτησή του, προφανώς επειδή το θέμα πήρε δημοσιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top