Πρόεδρος Κοινότητας Καρδίας: “Ψευδείς οι κατηγορίες περί διασποράς από ιερέα”

Πρόεδρος Κοινότητας Καρδίας: “Ψευδείς οι κατηγορίες περί διασποράς από ιερέα”

“Ψευδείς και ασαφείς” χαρακτηρίζει μιλώντας στο GRTimes τις κατηγορίες περί έκρηξης κρουσμάτων στην περιοχή της Καρδίας, με υπεύθυνο έναν ιερέα, ο πρόεδρος κοινότητας Καρδίας, Ιωακείμ Τρικαλιάρης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Δημοσιεύματα ήθελαν έναν ιερέα, “αρνητή” του κορωνοϊού, να ευθύνεται για την “έκρηξη” κρουσμάτων σε χωριό της Θεσσαλονίκης. Τα δημοσιεύματα “πυροδότησαν” εισαγγελική έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως υπάρχουν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Καρδίας, Ιωακείμ Τρικαλιάρης, μιλώντας στο GRTimes, επιβεβαιώνει ότι τόσο τα δημοσιεύματα όσο και η εισαγγελική έρευνα αφορούν στην περιοχή της Καρδίας. Ο ίδιος, χαρακτηρίζει “ψευδείς και ασαφείς” τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι “ποτέ ο εν λόγω ιερέας δεν έδωσε δικαίωμα για να χαρακτηριστεί ως αρνητής, αφού ακολουθεί πιστά την εγκύκλιο από τη Μητρόπολη”.

“Συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο άτομα με μάσκες για την κηδεία της πεθεράς του ιερέα”

Όπως εξηγεί ο ίδιος, προχθές πραγματοποιήθηκε η κηδεία της πεθεράς του εν λόγω ιερέα. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας συγκεντρώθηκαν κάποια άτομα τα οποία θέλησαν να παραστούν, ενώ όπως τονίζει, στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας βρίσκονταν τα προβλεπόμενα σε αριθμό άτομα.

“Από ότι φαίνεται, κάποιος, ίσως από υπερβολικό φόβο, βλέποντας συγκεντρωμένα άτομα, μίλησε στον Τύπο λέγοντας πράγματα ασαφή. Αρχικά ο ιερέας δεν είναι υπεύθυνος για το τι γίνεται έξω από την εκκλησία. Και τώρα να πάτε, θα δείτε κόσμο και παιδάκια να παίζουν. Δεύτερον, στο δημοσίευμα υπάρχουν ασάφειες. Ποτέ δεν έχει παροτρύνει τον κόσμο να μην τηρεί τα μέτρα και ποτέ δεν επιτρέπει πιστούς στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, παρά μόνον για ατομική προσευχή, όπως ορίζεται. Μάλιστα, αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ιερέας νοσούσε από κορωνοϊό, ενώ είχε κολλήσει την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και εκείνος και η οικογένειά του. Στην παρούσα φάση, κορωνοϊό είχε μόνο η πεθερά του, η οποία και δεν τα κατάφερε. Ο ίδιος όταν νόσησε, τήρησε ό,τι προβλέπεται και μάλιστα αφού ο ίδιος νόσησε προέτρεπε τους πιστούς να προσέχουν”, εξηγεί.

“Στο σύνολο των περίπου 470 τεστ, προέκυψαν μόνο 17 κρούσματα”

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν τίθεται ζήτημα διασποράς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, “τα επιδημιολογικά δεδομένα μιλούν”.

“Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τα επίσημα στοιχεία; Στις 29 Μαρτίου διενεργήθηκαν 238 rapid test από τα οποία προέκυψαν 7 κρούσματα, ενώ στις 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 228 και εντοπίστηκαν 10 θετικοί. Δηλαδή σε σύνολο περίπου 470 τεστ είχαμε μόνο 17 κρούσματα. Επομένως για ποια διασπορά μιλάμε; Ειδικά όταν τα γειτονικά χωριά βράζουν από κορωνοϊό, πώς μπορούμε με αυτούς τους αριθμούς να στοχοποιούμε άτομα;”, διερωτάται.

Δύσκολη η ψυχολογική κατάσταση του ιερέα

Ο κ. Τρικαλιάρης, προσθέτει ότι η κατακραυγή, σε συνδυασμό με το πένθος λόγω απώλειας της μητέρας της συζύγου του ιερέα, έχουν φέρει τον τελευταίο σε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. “Έχει τον πόνο του, έχει και την κατακραυγή του κόσμου. Ενημέρωσε την Μητρόπολη και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει αυτή”, καταλήγει.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται τι θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα. Θα εξεταστεί αν υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού, αν υπάρχουν υπαίτιοι και για το τελικό πόρισμα, τι είναι ψευδές και τι αληθές, θα αποφανθεί ο εισαγγελέας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ