Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο GRTimes: Τα πάντα στην τύχη τους–Αίτημα συνάντησης με Επιτροπή και ΕΟΔΥ

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο GRTimes: Τα πάντα στην τύχη τους–Αίτημα συνάντησης με Επιτροπή και ΕΟΔΥ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα (10/1) σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού τα οποία σε καθημερινή βάση πλέον φτάνουν σε πενταψήφιους αριθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Θεόδωρος Τσούχλος κι αφού φαίνεται ότι καμιά από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας δεν έγινε αποδεκτή από την Νίκη Κεραμέως τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας καλούνται σε κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (10/1) στις 13.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

«Από ότι φαίνεται, υπάρχει μια γενικότερη προχειρότητα, που ξεκινά από τα σελφ – τεστ και φτάνει μέχρι τα υπόλοιπα ζητήματα, τα οποία θέσαμε στη πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με την υπουργό» τόνισε αρχικά ο κ. Τσούχλος στο GRTimes, ενώ σε ερώτηση για την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των τεστ από τα σχολεία για όσους δεν προλάβουν να τα προμηθευτούν, συμπλήρωσε πως «αυτό δεν είναι και πολύ κατανοητό. Καταρχάς, ποιο σχολείο έχει απόθεμα των σελφ – τεστ, ενώ ακόμη και αν υποθέσουμε πως υπάρχει, εάν ένα παιδί νοσεί θα πρέπει να φτάσει σε ένα σχολείο με 200 άλλους μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς για να το διαπιστώσει. Αυτό δεν ενέχει αλήθεια τον κίνδυνο της διασποράς;».

Γώγος και Βατόπουλος διαψεύδουν την υπουργό

«Έπειτα έχουμε αυτό το προβληματικό και επισφαλές ποσοστό του 50%+1. Ο κ. Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του όταν πρωτοεφαρμόστηκε το μέτρο τόνισε ότι αυτή η απόφαση ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Από την πλευρά της η κα. Κεραμέως σημείωσε ότι ήταν απόφαση ήταν της επιτροπής και την ίδια στιγμή τη διαψεύδουν οι λοιμωξιολόγοι Βατόπουλος και Γώγος αναφέροντας ότι επρόκειτο για ένα μέτρο εκπαιδευτικό» προσθέτει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στο GRtimes.

Συμπληρώνει δε, ότι εξίσου αρνητική ήταν η στάση του υπουργείου και στα επόμενα ζητήματα που έθεσε η Ομοσπονδία όπως «η μέριμνα για την αναπλήρωση συναδέλφων που νοσούν ή θα νοσήσουν. Θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο να έχουν προνοήσει γι’ αυτό προτού πάρουν την εξίσου προβληματική απόφαση να γίνονται τα σελφ-τεστ εντός της σχολικής μονάδας. Και ποιος θα τα ελέγχει αυτά άραγε σε περίπτωση που ένα ποσοστό παιδιών αποδειχθεί θετικό στον κορωνοϊό;».

Μάσκες για όσους έχουν χρήματα – Ζητήσαμε αναβολή της τράπεζας θεμάτων

Ο Θεόδωρος Τσούχλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των νέων προστατευτικών μασκών στα σχολεία. «Δεν θα πρέπει στα σχολεία να γίνεται χρήση της προστατευτικής μάσκας; Δεν θα έπρεπε αυτές οι μάσκες να δίνονται δωρεάν; Στη δική μας περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Όποιος έχει χρήματα αγοράζει, όποιος δεν έχει δεν θα προμηθευτεί» τονίζει και συμπληρώνει: «Επιπλέον, ζητήσαμε να γίνονται δωρεάν ράπιντ – τεστ – η κα. Λινού ζήτησε μοριακά που είναι πολύ πιο σίγουρα, σε εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και την παρέμβαση του ΕΟΔΥ σε όποιο σχολείο απαιτείται. Διότι σκεφτείτε ότι ένας εκπαιδευτικός είναι υποχρεωμένος να μπαίνει σε τάξεις με 20-25 μαθητές και να έρχεται σε επαφή με 10-20 συναδέλφους. Ποιος θα τον προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση, ειδικότερα αν ανήκει και σε ευπαθή ομάδα και άρα ο κίνδυνος νόσησης ανεβαίνει κατακόρυφα;»

«Τέλος, επειδή και κατά τη φετινή χρονιά υπήρξε αναταραχή με παιδιά που νόσησαν και δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ζητήσαμε την αναβολή της τράπεζας θεμάτων. Κάτι που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί» σημείωσε ο κ. Τσούχλος.

Γραπτό αίτημα συνάντησης με την επιτροπή και τον ΕΟΔΥ

Στο μεταξύ με γραπτό αίτημα που κατέθεσε την Παρασκευή (7/1) το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, ζητά απ’ ευθείας συνάντηση με την Επιτροπή Επιδημιολόγων καθώς επίσης και με τον ΕΟΔΥ. «Όλο αυτό το διάστημα, κοντά δύο χρόνια δεν είχαμε καμιά επικοινωνία ούτε με την Επιτροπή αλλά ούτε και με τον ΕΟΔΥ. Τώρα που κατάσταση έχει ξεφύγει, το ζητάμε επισήμως και εγγράφως και περιμένουμε την απάντηση» αναφέρει στο GRTimes ο κ. Τσούχλος και προσθέτει ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας (10/1) στις 13.30 έξω από το υπουργείο Παιδείας είναι πια μονόδρομος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top