Προφυλακιστέοι οι δύο άνδρες, ελεύθερες οι δύο γυναίκες για την κοκαΐνη

Προφυλακιστέοι οι δύο άνδρες, ελεύθερες οι δύο γυναίκες για την κοκαΐνη

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Δύο ζευγάρια που συνελήφθησαν με σχεδόν ένα κιλό κοκαΐνη και ποσότητα χασίς, απολογήθηκαν  για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα και παράνομη οπλοφορία, από κοινού, στο πλαίσιο της τακτικής ανάκρισης..

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά την απολογία τους, οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Χαλκιδικής, στη Θεσσαλονίκη. Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο άνδρες , ηλικίας 26 ετών, ενώ ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο γυναίκες, ηλικίας 24 ετών, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Στις απολογίες τους, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν την κατηγορία της διακίνησης και ισχυρίστηκαν ότι είναι χρήστες. Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους στην κατοχή του οποίου βρέθηκε περίπου ένα κιλό κοκαΐνης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ανήκε σε άλλο πρόσωπο που την άφησε στο  σπίτι του έτσι ώστε να πάρει ποσότητα 50 γραμμαρίων για την προσωπική του χρήση, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Εις βάρος των δύο ζευγαριών ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε εις βάρος τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν από την αστυνομία επειδή φέρονται ότι κατείχαν από κοινού συνολικά 936 γραμμάρια κοκαΐνης, χασίς (111 γραμμάρια και τέσσερα δενδρύλλια), ένα πιστόλι κρότου και φυσίγγια. Οι κατηγορούμενοι θα αποκόμιζαν κέδρος άνω των 85.000 ευρώ από τη διακίνηση των παραπάνω ποσοτήτων κοκαΐνης και χασίς, σύμφωνα με την αστυνομία,

Στην δικογραφία αναγράφονται τα παρακάτω: Στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλεια Πολυγύρου έφτασαν πληροφορίες ότι οι δύο νεαροί διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική πουλώντας το ένα γραμμάριο κοκαΐνης και χασίς αντί 90 ευρώ και 10 ευρώ αντίστοιχα. Ότι διέμεναν σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα μαζί με τις συντρόφους τους και ότι χρησιμοποιούν τρίτο διαμέρισμα ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών στην περιοχή της Τούμπας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ