Προκαταρκτική έρευνα για τη λίστα Μπογδάνου

Προκαταρκτική έρευνα για τη λίστα Μπογδάνου

Η εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά ποινική προκαταρκτική έρευνα για τη δημοσιοποίηση ονομάτων των ανήλικων που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, την οποία αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Η υπόθεση θα τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, με σκοπό να εντοπιστεί κάθε εμπλεκόμενος για την δημοσιοποίηση της λίστας με τα στοιχεία των νηπίων. Την προκαταρκτική εξέταση ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή να στρέψει την έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο εισαγγελέας αρχικά θα απευθυνθεί στην υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία θα δώσει εντολή να εντοπίσει την αρχική πηγή της διαρροής. Ακολούθως, ο εισαγγελικός λειτουργός θα διακριβώσει, αν και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται ή συνδέονται με την διαχείριση του επίμαχου αρχείου προσωπικών δεδομένων που διέρρευσε.

Η λίστα των ονομάτων των νηπίων δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα υπό τον τίτλο “ο σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας” και με κείμενο που αναφερόταν στο “οξύ κοινωνικό και δημογραφικό πρόβλημα”, που κατά την ιστοσελίδα δημιουργεί το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιστοσελίδα παρέθετε χωρίς καμία προφύλαξη-κάλυψη το αρχείο, στο οποίο τα ονόματα αλλοδαπών μαθητών είναι η πλειονότητα της τάξης.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναδημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η ιστοσελίδα “κατέβασε” τον κατάλογο αναφέροντας πως επρόκειτο περί λάθους εκ παραδρομής και επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος κυκλοφορούσε ήδη στο διαδίκτυο. Αντίστοιχα και ο βουλευτής, σε νεότερη ανάρτησή του αναφέρθηκε σε λάθος που διορθώθηκε και για το οποίο απολογήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέμα κοινοβουλευτικής δεοντολογίας θέτουν για Μπογδάνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Ηλιόπουλος: Η μη διαγραφή Μπογδάνου αναδεικνύει τον ακροδεξιό κατήφορο της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Αδύναμος ο Μητσοτάκης, φοβάται ακόμα και τον Μπογδάνο

Οικονόμου για Μπογδάνο: Ήταν λάθος του, ανάλογα λάθη δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

ΚΙΝΑΛ: Η παραμονή του Μπογδάνου στην ΝΔ σημαίνει πως οι ιδέες του είναι ανεκτές

Τη διαγραφή του Κ. Μπογδάνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σάλος με το δημοσίευμα του Μπογδάνου: Ανάρτησε λίστα μεταναστών μαθητών νηπιαγωγείων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ