Προκλητικός ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ μιλά για περιορισμούς στη μειονότητα

Προκλητικός ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ μιλά για περιορισμούς στη μειονότητα

Μπορεί στους δημοσιογράφους που τον ακολούθησαν στην ξενάγησή του στη Θεσσαλονίκη, ο  Γιαβούζ Σελίμ Κιράν να μην έκανε καμία δήλωση εν τούτοις στις αναρτήσεις του στο Twitter εκτός από λαλίστατος εμφανίστηκε και προκλητικός.

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, στην ανάρτησή του από την πρώτη του επίσκεψή στο «σπίτι του Κεμάλ» αμέσως μετά την άφιξή του, σε ανάρτησή στο προφίλ που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο για απαράδεκτους περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας και της θρησκείας από την Ελλάδα.

«Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους και θρησκευτικούς αξιωματούχους της τουρκικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας και της θρησκευτικής λατρείας των ανθρώπων μας, είναι απαράδεκτοι. Είμαστε πάντα με τους ανθρώπους μας, οι οποίοι διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες» ανέφερε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Σε δεύτερη ανάρτησή του μετά την επίσκεψη στο Γενί Τζαμί, ο Κιράν σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε το τελευταίο τζαμί που χτίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Θεσσαλονίκη. Το τζαμί Χαμιντγιέ όπου ο Αμπτουλχαμίτ ο Β’ τοποθέτησε ρολόγια που κοσμούν τους πύργους».

Τέλος κατά την επίσκεψή του στην Άνω Πόλη, ο Γ. Κιράν σημείωσε: “Επισκεφθήκαμε ό,τι έχει απομείνει στη Θεσσαλονίκη από την Οθωμανική εποχή, δηλαδή την πλατεία Zincirlikule (Πύργος Τριγωνίου), το τζαμί Popara Babazade (τζαμί Ποπάρα), το τζαμί Mosqueshak Pasha και το Τζαμί Mustafa Zihni Pasha (τζαμί Ζιχνί πασά), που πήρε το όνομά του από έναν από τους τελευταίους κυβερνήτες της Θεσσαλονίκης”.

Έχει προκαλέσει ξανά

Ο Τούρκος υφυπουργός πάντως δεν είναι ξένος στις προκλήσεις. Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2020 είχε συγκρίνει τις συνθήκες της κρίσης στον Έβρο, με το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός του στη Θεσσαλονίκη αναχώρησε οδικώς για τη Θράκη με πρώτο σταθμό το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με παράγοντες της μειονότητας.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ