Προμαχώνας: Στα 7 χλμ η ουρά των φορτηγών – «Έκανα 500 μέτρα σε 4 ώρες» (ΦΩΤΟ)

Προμαχώνας: Στα 7 χλμ η ουρά των φορτηγών – «Έκανα 500 μέτρα σε 4 ώρες» (ΦΩΤΟ)

Απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν οδηγοί φορτηγών αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορα της χώρας, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση για την υποβολή τους σε rapid test πριν την είσοδό τους στη χώρα. Οδηγός που βρίσκεται στο σημείο αναφέρει στο GRTimes ότι σε 4 ώρες κατόρθωσε να διανύσει μόλις 500 μέτρα. Πολλά φορτηγά μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα, όπως εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα όπως αναφέρει ο ίδιος οδηγός, να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Περίπου 7 χιλιόμετρα είναι το μήκος της ουράς που σχηματίζουν αυτή την ώρα φορτηγά στον Προμαχώνα, εξαιτίας της διενέργειας rapid test στα σύνορά μας με την Βουλγαρία. Όπως αναφέρει οδηγός διεθνών μεταφορών που βρίσκεται στο σημείο, οι χρονοκαθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες, που το κάθε όχημα χρειάζεται τουλάχιστον δύο ώρες για να διανύσει 150-200 μέτρα.

«Εγώ αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στα 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα και σε 4 ώρες έχω καταφέρει να διανύσω μόλις 500 μέτρα. Μιλάμε για τεράστια ταλαιπωρία και όπως βλέπω θα ξεκολλήσω από εδώ το πρωί. Εν τω μεταξύ, πολλοί από εμάς μεταφέρουμε επικίνδυνα εμπορεύματα. Εγώ μεταφέρω φιάλες με φυσικό αέριο για παράδειγμα, ενώ άλλοι πετρέλαιο. Είναι επικίνδυνο έτσι όπως είμαστε ακινητοποιημένοι στη μέση του δρόμου», αναφέρει ο οδηγός.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του βρίσκονται στη μέση του πουθενά, χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό, φαγητό ή σε τουαλέτα.

«Πήραν μία απόφαση χωρίς να εξετάσουν αν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. Ποτέ ως τώρα δεν έχουμε υποβληθεί σε κάποιο τεστ για να μπούμε στη χώρα. Έγινε με λάθος τρόπο. Εκεί που οδηγούσα ξαφνικά βρέθηκε μπροστά μου μία τεράστια ουρά φορτηγών και μπήκα στην ιστοσελίδα της ΟΦΑΕ για να ενημερωθώ», περιγράφει ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πρόκειται να μείνουν στο σημείο έως τις 23:00 και στη συνέχεια η διέλευση των φορτηγών θα είναι ελεύθερη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ