Πρόσκληση στους Βορειοελλαδίτες απευθύνει η Ναυπακτία – Κερδίζει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης

Πρόσκληση στους Βορειοελλαδίτες απευθύνει η Ναυπακτία – Κερδίζει το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Άνοιγμα-πρόσκληση στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί η Ναυπακτία, έχοντας να επιδείξει μια ήδη ανοδική πορεία ως τουριστικός προορισμός και μια σειρά σημαντικών έργων υποδομών που έχει σε εξέλιξη ο Δήμος Ναυπακτίας.

Σε δείπνο εργασίας με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, τόνισε ότι ο Δήμος Ναυπακτίας έχοντας αντιληφθεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που διαθέτει, έχει στρέψει το βλέμμα του στην θάλασσα με τις παρεμβάσεις και τα έργα του να αφορούν κατά κύριο λόγο τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου συνολικά και την αναστήλωση τόσο του ενετικού λιμανιού όσο και του εμβληματικού κάστρου που υψώνεται στον κύριο λόφο της πόλης.
Το έργο στερέωσης και αποκατάστασης του λιμανιού, προϋπολογισμού 1,77 εκατ.ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων, συνδέεται με το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του νοτιοανατολικού τμήματος του κάστρου Ναυπάκτου, που ολοκληρώνεται με φορέα υλοποίησης την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Παράλληλα, έχει αρχίσει η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης, που χρηματοδοτείται με κονδύλι 1,79 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Ναυπακτίας και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή αθλητικών χώρων, όπως πίστα bmx/skate, γηπέδου beach volley και πρότυπων παιδικών χαρών.

Μαρίνα

Επιπλέον, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τις μελέτες της χωροθετημένης μαρίνας στην παραλία του Γριμπόβου, που αποτελεί την ανατολική παραλία της πόλης, ενώ ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή και του αλιευτικού καταφυγίου της βαριάς, στη δυτική πλευρά της Ναυπάκτου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ναυπακτίας, επιδεικνύοντας εξωστρέφεια συνεχίζει τις δράσεις προβολής και προώθησης με τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον κ.Γκίζα ήδη να είναι ορατά και να προδιαγράφουν μία ακόμη καλύτερη συνέχεια για το 2023.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής καταγράφουν πληρότητες άνω του 70% κάθε καλοκαίρι και κάθε Οκτώβριο (σ.σ. στις 26 Οκτωβρίου εορτάζεται η επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου), ενώ κάθε Πάσχα οι πληρότητες φτάνουν και το 100%, με πόλο έλξης – μεταξύ άλλων – την θεαματική εκδήλωση της Μεγάλης Παρασκευής με τη συνάντηση των Επιταφίων και το άναμμα των φωτιών στο ενετικό κάστρο στο λιμάνι.
Η Ναυπακτία αποτελεί, επίσης, δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο κ.α. και η περιοχή διαθέτει και πλούσιο υδάτινο δυναμικό, χάρη στους ποταμούς Εύηνο και Μόρνο και τους παραποτάμους τους και περί τα 40 γραφικά ορεινά χωριά που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες στον επισκέπτη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top