Προσωπικός Γιατρός: Πρεμιέρα της πλατφόρμας για τις εγγραφές στην Αττική

Προσωπικός Γιατρός: Πρεμιέρα της πλατφόρμας για τις εγγραφές στην Αττική

Σήμερα, Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p για την εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό των πολιτών των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.

Ο πολίτης λοιπόν εγγράφεται με ελεύθερη επιλογή σε Προσωπικό Γιατρό με τους εξής τρόπους:

  • μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό ιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  • αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό ιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι μέσω του Προσωπικού Γιατρού να προωθηθεί η αλλαγή κουλτούρας σε θέματα υγείας και οι πολίτες να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης με τον γιατρό τους.

Οι εγγραφές

Περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό. Πλέον όλοι οι πολίτες με τον Προσωπικό Γιατρό αποκτούν δωρεάν τον σύμβουλο υγείας τους που θα τους ενημερώνει για τις προληπτικές εξετάσεις, θα παρακολουθεί τον Ιατρικό τους φάκελο και θα συνταγογραφεί τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους.

Στη χώρα μας υπάρχουν διαθέσιμοι 3.209 Προσωπικοί Γιατροί και η συμμετοχή στον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού έχει ξεπεράσει τους 1.000 ιδιώτες.

Προσωπικός Γιατρός: Η δοκιμαστική φάση του συστήματος

Παράλληλα από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2022 ξεκινάει και η δοκιμαστική φάση του συστήματος όπου οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τον Προσωπικό Ιατρό τους.

Οι εγγραφές των πολιτών στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας που ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου 2022 συνεχίζονται κανονικά.

Οι εγγραφές των γιατρών, ύστερα από πολλά αιτήματα των φορέων τους, ανοίγουν από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2022 για όλες τις περιοχές της χώρας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Από την 1η Οκτωβρίου 2022 θα ενεργοποιηθεί και το σύστημα των ηλεκτρονικών ραντεβού έτσι ώστε οι πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους με την ίδια ευκολία όπως έκλειναν το ραντεβού για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θρηνεί η Λάρισα για την 19χρονη Θάλεια-Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Θεσσαλονίκη: Εργασίες ασφαλτόστρωσης από αύριο (2/9) σε κεντρικούς δρόμους της πόλης

Γ. Οικονόμου: Στο ίδιο μήκος κύματος με όσα έχει προτάξει η κυβέρνηση και η χθεσινή ομιλία Κ. Καραμανλή

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top