Προτασεις για κάμερες και εξειδικευμένους αστυνομικούς μετά τη βόμβα στα δικαστήρια

Προτασεις για κάμερες και εξειδικευμένους αστυνομικούς μετά τη βόμβα στα δικαστήρια

Τοποθέτηση καμερών, ενίσχυση της αστυνομικής φρουράς κι άλλα μέτρα ασφαλείας για το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προτείνουν δικαστικοί δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, μετά τον εντοπισμό φακέλου – βόμβα που εστάλη σε πρόεδρο εφετών.

Την ευθύνη ανέλαβε η αυτοαποκαλούμενη αναρχική οργάνωση «Ένοπλη Απάντηση».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ παραγόντων των δικαστηρίων και της Αστυνομίας ενώ προτάθηκαν τα εξής μέτρα: η Εγκατάσταση καμερών περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου, μόνιμη λειτουργία δύο μαγνητικών πυλών με συσκευές X-RAY και με ενισχυμένη παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών, τοποθέτηση πλεγμάτων σε παράθυρα του ισογείου και του υπογείου, μόνιμη φρούρηση του υπόγειου πάρκινγκ κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες προκειται για μέτρα που περιλαμβάνονται σε έκθεση που είχε συντάξει τον Οκτώβριο του 2013 η ΕΛ.ΑΣ., μετά την έκρηξη βόμβας που είχε καταγραφει το 2010 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δικαστικές πηγές επισήμαναν, ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν υλοποιήθηκαν και έμειναν στα… χαρτιά.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών, οι επικεφαλής του Πρωτοδικείου, του Εφετείου, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου, όπως επίσης οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων και ειδικότερα αυτών που είναι άμεσα εφαρμόσιμα και δεν απαιτούν μεγάλο κόστος.

Μεταξύ αυτών είναι η διάθεση έξι αστυνομικών με ειδικές γνώσεις στη λειτουργία μαγνητικών πυλών και συσκευών X-RAY, η μόνιμη παρουσία αστυνομικού φρουρού στο υπόγειο πάρκινγκ, όπως επίσης η τοποθέτηση πλεγμάτων στα κοινόχρηστα παράθυρα του ισογείου και του υπογείου.
Όπως έγινε γνωστό, τα προτεινόμενα μέτρα θα κατατεθούν στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, μίας και η υλοποίησή τους απαιτεί μελέτες και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top