Πρωτοβουλία για να “σωθεί” το Παλατάκι στην Καλαμαριά

Πρωτοβουλία για να “σωθεί” το Παλατάκι στην Καλαμαριά

Παραχωρείται σε ιδιώτη με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό το εμβληματικό “Παλατάκι”(Κυβερνείο) του Δήμου Καλαμαριάς. Στο μεταξύ, πολίτες που επιθυμούν να δουν τον χώρο του να παίρνει ζωή, αλλά διαφωνούν με την εκποίηση, προχώρησαν σε μία Πρωτοβουλία με σύνθημα “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ”, ώστε να δοθεί η διαχείρισή του σε φορείς της πόλης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Το μεγαλοπρεπές και εμβληματικό κτίριο, το στολίδι του Δήμου Καλαμαριάς, το άλλοτε γνωστό ως Κυβερνείο, το “Παλατάκι”, μετά από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης, πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτη με δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, όπως ανακοίνωσε μέσω δημοσιεύματος στον Τύπο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ.

Στο μεταξύ, πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ”, αναγνωρίζει την ανάγκη αναδιαμόρφωσης και συντήρησης του κτιρίου, ωστόσο τάσσονται κατά της εκποίησης του ακινήτου. Αντιπροτείνουν να δοθούν χρήματα στις Περιφέρειες, ώστε να αναλάβουν φορείς της πόλης της διαχείρισής του και, αυτό το κτίριο να μεταμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο, σε χώρο πολιτισμού, γραμμάτων, τεχνών και επιστημών, που ο κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Όλα τα μέλη της Πρωτοβουλίας, είναι άτομα από όλη την Θεσσαλονίκη, καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο την Καλαμαριά. Το “Παλατάκι” χτίστηκε με δημόσιο χρήμα, επομένως είναι κληρονομιά μας και πρέπει να το αφήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας στα παιδιά μας. Αυτήν την ώρα κυριολεκτικά ρημάζει. Είχε κάτι πανέμορφα, πανάκριβα έπιπλα και χαλιά που τα έχουν μαζεμένα σε υπόγεια. Πίνακες και τοιχογραφίες καταστρέφονται επειδή μπάζει η οροφή. Αντί να δοθούν τα 130.000.000 ευρώ για το Τατόι, μπορούν να δοθούν 2.000.000 ευρώ στην Περιφέρεια και να το φτιάξει”, δηλώνει στο GRTimes ο Νίκος Καρακώστας, μέλος της πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ίδιος τονίζει ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι αφενός να σταματήσει η εκποίηση και αφετέρου το κτίριο να σωθεί και να δοθεί η διαχείριση του σε φορείς της πόλης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Το κτίριο αυτό μπορεί να γίνει εναρκτήριος χώρος συνεδρίων και εκδηλώσεων. Η Πρωτοβουλία πρόκειται αύριο Κυριακή να πραγματοποιήσει σύσκεψη, ενώ τα επόμενα βήματά μας είναι να προτείνουμε δημιουργικές λύσεις, απευθυνόμενοι στην Περιφέρεια, στον Υπουργό, στο ΠΕΔ, στους δημάρχους και να καταθέσουμε και τις προτάσεις μας στο γραφείο του Πρωθυπουργού”, αναφέρει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ